ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Η Άνοιξη μεταμορφώνει το Ναύπλιο - Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν σπίτια τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. | |
Η Άνοιξη μεταμορφώνει το Ναύπλιο - Οι κάτοικοι πλέον δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους
Δεν θα μπορέσουν οι Ναυπλιώτες να παραμείνουν για πολύ ακόμα κλεισμένοι στα σπίτια τους καθώς ο καλός καιρός τους καλεί και αυτό φαίνεται τις τελευταίες ημέρες κυρίως τα απογεύματα που η παραλία στο λιμάνι και το φάρο προσελκύει αρκετό κόσμο.
Παρά τα απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ, αρκετός κόσμος βρίσκει την ευκαιρία για μια βόλτα, στα πλαίσια των εξαιρέσεων της απαγόρευσης, στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου. Λίγο η άνοιξη, λίγο η αλλαγή της ώρας που πια νυχτώνει όλο και πιο αργά, μα περισσότερο ο υποχρεωτικός εγκλεισμός τόσων ημερών, αναγκάζουν όλο και περισσότερους να βγουν από τα σπίτια τους.
Η Άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση της μεταμορφώνοντας σιγά σιγά την φύση και την πόλη που λειτουργεί πλέον ως μαγνήτης για τους κατοίκους μετά από τον πολυήμερο εγκλεισμό τους.
Να θυμίσουμε πως από απόψε στις 9 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, τα πρόστιμα διπλασιάζονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ οι αρχές θα προχωρούν σε αφαίρεση πινακίδων σε παραβάτες οδηγούς.
 Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σήμερα συνολικά πενήντα έξι (56) παραβάσεις σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Για να μετακινηθεί κάποιος  οφείλει να στείλει μήνυμα στο 13033, ή να εκτυπώσει και να συμπληρώσει έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή αντίστοιχα χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. 
 Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται: 

 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. 

 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. 

 3. Μετάβαση σε ΑΤΜ, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 

 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. 

 5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. 

 Υπάρχει η δυνατότητα επίσης να μετακινηθεί κάποιος με τη Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (εκτυπώνεται από το gov.gr)ενώ στην περίπτωση της μετακίνησης με χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να αναγράφονται όνομα/επίθετο, διεύθυνση κατοικίας, ο λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, ημερομηνία, ώρα και υπογραφή. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ