ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

27 Μαΐου 2011: Φεύγει από τη ζωή ο μεγάλος Δάσκαλος της μουσικής Βασίλης Χαραμής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. | |
27 Μαΐου 2011: Φεύγει από τη ζωή ο μεγάλος Δάσκαλος της μουσικής Βασίλης Χαραμής
Πριν από εννιά χρόνια, στις 27 Μαΐου 2011, έφυγε από την ζωή ένας Δάσκαλος που χάραξε τη ζωή μας, την ζωή των μαθητών του αλλά και της πόλης του Ναυπλίου, ο καθηγητής Μουσικής Βασίλης Χαραμής.

Ο Βασίλης Χαραμής, γεννημένος το έτος 1909, προσέφερε (επί 90 χρόνια) στην πόλη που αγάπησε και έγραψε τον Ύμνο της, την μουσική της διάσταση και προοπτική. Ίδρυσε την Ναυπλιακή χορωδία, ανέλαβε την θέση του αρχιμουσικού στην Φιλαρμονική Ναυπλίου (τις οποίες και διηύθυνε μέχρι ηλικίας 98 ετών) και ίδρυσε την χορωδία Λυγουριού.

Υπήρξε ακούραστος εργάτης και εραστής της μουσικής και της παιδείας της, υπηρέτησε ως καθηγητής και Διευθυντής του Γυμνασίου Ναυπλίου. Από το σχολείο ο «Δάσκαλός» μας, αντλούσε τα νιάτα των μαθητών και τις φωνές τους, στελεχώνοντας την Ναυπλιακή χορωδία και την Φιλαρμονική με νέο αίμα, με νέα ταλέντα, με διαδόχους της Αναπλιώτικης μουσικής παιδείας. Ίσως η τελευταία πνοή του δάσκαλου βγήκε με τις συγχορδίες του Βέρντι, όπως τον αποχαιρετήσαμε οι μαθητές του πριν κρυφτεί για πάντα στο βασίλειο του κάτω κόσμου.

Γιάννης Μακρής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ