ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Κρατάει ακόμα η ζήτηση για πορτοκάλια Βαλέντσια - Φτάνει στα 50 λεπτά η τιμή παραγωγού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 μ.μ. |
Κρατεί ακόμα η ζήτηση για πορτοκάλια Βαλέντσια - Φτάνει στα 50 λεπτά η τιμή παραγωγού
Σταθέρα ψηλά παραμένει η ζήτηση για τα Βαλέντσια, ενώ οι τιμές έχουν ανέβει έως και τα 50 λεπτά το κιλό. Πλέον, εμπορικά το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην περιοχή της Λακωνίας, όπου έχει να δώσει αρκετή παραγωγή ακόμα.


Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Κυριάκος Αποστολάκος, παραγωγός και έμπορος από τη Λακωνία «εμείς τώρα ξεκινάμε. Η ζήτηση είναι μεγάλη, για εξαγωγή αλλά και την εσωτερική αγορά. Οι ποιότητες καλές και οι τιμές στον παραγωγό κυμαίνονται μεταξύ 40-50 λεπτά το κιλό, δηλαδή ικανοποιητικές και οι προοπτικές είναι καλές».

Σαφώς ικανοποιημένοι οι παραγωγοί για τις τιμές και την ζήτηση, ελπίζουν σε συνέχεια και του χρόνου

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Λάμπρος Κότσαλος, παραγωγός και έμπορος αγροτικών προϊόντων από το Μεσολόγγι «όσον αφορά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας τώρα μαζεύονται Βαλέντσια σε Ναύπακτο και Ευηνοχώρι. Η ζήτηση είναι υψηλή για εξαγωγή αλλά και για την εσωτερική αγορά. Οι δε τιμές είναι τώρα στον παραγωγό στα 40 λεπτά το κιλό, όταν πέρσι στα μέσα Απριλίου οι ανώτερες δεν πέρναγαν τα 25 λεπτά το κιλό, ενώ μετέπειτα έπεσαν και σε χαμηλότερα επίπεδα. Φέτος, όπως έχουμε ξαναπεί είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για το πορτοκάλι γενικώς, μια χρονιά με ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση στην ΕΕ λόγω και του κορωνοϊού, αλλά και μια χρονιά με χαμηλές παραγωγές σε χώρες, όπως η Ισπανία κ.λπ.».

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές πορτοκαλιών για την εβδομάδα 1 - 8/5/2020, ήταν 296.436 τόνοι, έναντι αντίστοιχων περσινών 277.018 τόνων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ