ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Γ.Γκιόλας: Ο αγώνας του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη δικαιώθηκε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. |
Γ.Γκιόλας: Ο αγώνας του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη δικαιώθηκε
Συγκίνηση και μεγάλη χαρά μας γεμίζει η νίκη του απεργού πείνας και δίψας Β. Δημάκη, με το απόλυτα νόμιμο, λογικό και δίκαιο αποτέλεσμα να γυρίσει στον Κορυδαλλό, σε φυλακή δηλαδή πλησίον του Πανεπιστημίου του. (Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Ε.Κ.Π. Αθήνας).

Ο Βασίλης Δημάκης ήταν πρωτοπόρος και εκπρόσωπος των κρατουμένων του Κορυδαλλού για τη λήψη των απολύτως αναγκαίων μέτρων πρόληψης, όλων των φυλακισμένων του Κορυδαλλού από τον κορωνοιό. Συμμετείχε δηλαδή σε μια απόλυτα δικαιολογημένη, ειρηνική εκδήλωση, διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Η απάντηση της εμπαθούς Διοίκησης, προσωποποιημένης από τη Γενική Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, δικηγόρο κ. Σοφία Νικολάου, ήταν η μεταγωγή του στα Γρεβενά.

Θαυμάστε αιτιολογία της ντροπιαστικής απόφασης μιας ανάλγητης και απάνθρωπης ηγεσίας: «Ο Β. Δημάκης μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, την 17η Απριλίου για λόγους ομαλής λειτουργίας του Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, καθώς και στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την προστασία από τον κορωνοιό (Covid-19)».

Η μεταγωγή ειδικά για τον Βασίλη Δημάκη έγινε αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτόν, αφού έχουν σταματήσει οι μεταγωγές λόγω της πανδημίας.

Η επταήμερη απεργία πείνας δεν έφτασε για να κάμψει την εμμονή της Γραμματέως. Έπρεπε να κηρύξει και απεργία δίψας και ενώ είχε φτάσει 59 κιλά, με κίνδυνο πλέον για τη ζωή του.

Παρά ταύτα, την απόφαση δεν έλαβε η κ. Νικολάου που δεν εκάμφθη και για να μην τρωθεί το κύρος και το γόητρό της, αυτή πάρθηκε από το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει άμεσα να ζητήσει την παραίτησή της και να παύσει την εν λόγω κυρία από τα καθήκοντά της. Ας εφαρμόσει αλλού τις ιδεοληψίες και τις αυταρχικές πολιτικές της.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ