Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. | | |
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο (βίντεο)
Απεργιακή συγκέντρωση τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Αργολίδας μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας και μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, στην Ενδεκάτη στο κέντρο του Ναυπλίου το πρωί της Πρωτομαγιάς.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ κεντρικό σύνθημα ήταν: "Ορατός εχθρός ειναι ο καπιταλισμός - Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός"
Μεταξύ άλλων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ανέφερε σε ανακοίνωση του: "1η ΜΑΗ τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας! Υψώνουμε τη γροθιά μας, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Η 1η ΜΑΗ μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια, ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα "έκτακτα" αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία, να παραμείνουν.
Στην προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να επιβάλουν «σιωπητήριο» στους αγώνες, η οποία συνεχίστηκε με την απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει «μεταφορά» του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με προσχηματικές επικλήσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας, δεν θα περάσει!
Είναι υποκρισία της κυβέρνησης που από τη μια, καταφέρεται απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που σχεδιάζουν να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ την ίδια ώρα σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στα αίσχη που γίνονται στους χώρους δουλειάς με την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας.
Προετοιμαζόμαστε από τώρα για την επόμενη μέρα, ενισχύουμε την πάλη μας. Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξαν ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό, που δίχως αυτούς δεν λειτουργεί τίποτε.
Φάνηκε ξεκάθαρα, ποια είναι τα παράσιτα που δεν έχουν καμιά χρησιμότητα, που εγκληματούν σε βάρος μας. Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτοί που αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, το εργατικό δυναμικό, στην Υγεία και στην Έρευνα, για να κερδίζουν και αυτήν την περίοδο δισεκατομμύρια. Αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν και πόσο, με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους και μόνο.
Όπως λέει και το σύνθημα της Πρωτομαγιάς, ορατός εχθρός είναι το βάρβαρο σύστημα που ξεζουμίζει τους εργάτες είτε είμαστε, είτε δεν είμαστε σε πανδημία, της οποίας οι επιπτώσεις είναι φανερό πως δεν είναι ίδιες για όλους, είναι ταξικές και χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως δεν μπορούμε και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να πληρώσουμε άλλο! Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία, οργανώνουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και με κινητοποιήσεις που θα τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας."
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ