ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Κυριακοπούλου - Συλλυπητήρια από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. |
Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Κυριακοπούλου - Συλλυπητήρια από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα
Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Κυριακοπούλου μιά από τις κορυφαίες μορφές της οικονομικής και βιομηχανικής ζωής της χώρας των τελευταίων δεκαετιών. Η κυρία Καίτη, όπως όλοι την αποκαλούσαν, διαδέχθηκε τον πατέρα της και τον θείο της τους Αδελφούς Ηλιούπουλου στην ηγεσία της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, την μετέπειτα S&B που σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Imerys.

Στο τιμόνι της εταιρείας από το 1970 η Καίτη Κυριακοπούλου, η «τρομερή κυρία της βιομηχανίας», θεώρησε σωστό ότι τη δεδομένη στιγμή αυτής της απόφασης η συνέχεια του ομίλου που ίδρυσε ο πατέρας της Γεώργιος Ηλιόπουλος το 1934 εξασφαλίζεται αν ο όμιλος τεθεί υπο τη σκέπη ενός ξένου κολοσσού.

Διακρινόταν εκτός από την ευγένειά της, για την προσωπική σχέση και αγάπη της προς όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του Ομίλου.

Στον Ομιλο ανήκει και η εισηγμένη εταιρεία Μοτοδυναμική που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τη Yamaha και την Porsche, ενώ πρόσφατα ο όμιλος έκανε άνοιγμα και στον τουριστικό κλάδο, με συμμετοχές σε ξονοδοχειακές επενδύσεις.

Το 2002 ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean-Maurice Ripert απένειμε το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής στην Καίτη Κυριακοπούλου.

Η κ. Κυριακοπούλου ήταν Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου AEE Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης (πρώην Ηλιοπούλου – Κυριακοπούλου), αναγνωρισμένη προσωπικότης σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο που -σύμφωνα με το σκεπτικό της παρασημοφορήσεώς της- «συνέβαλε σημαντικά στη σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας».

Η προσφορά της στον τομέα τον πολιτισμικό, χάρις σε πολλές, σημαντικές, συχνά αθόρυβες χορηγίες είναι επίσης αναγνωρισμένη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

"Όλοι εμείς στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα αποχαιρετάμε με βαθιά θλίψη την ευεργέτιδα, δωρήτρια και χορηγό μας σε εκθέσεις και εκδόσεις Καίτη Κυριακοπούλου, που έφυγε εχθές από τη ζωή πλήρης ημερών.

Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα, μια μεγάλη φυσιογνωμία, μια δυναμική γυναίκα, από τις κορυφαίες μορφές της οικονομικής και βιομηχανικής ζωής της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.

Από το 1970 ήταν στο τιμόνι της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, τη μετέπειτα S&B, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα της Γεώργιο Ηλιόπουλο, θείο της προέδρου του ΠΛΙ Ιωάννας Παπαντωνίου.

Η Καίτη Κυριακοπούλου, εκτός των άλλων, διακρινόταν για την ευγένειά της και την αγάπη της για τον πολιτισμό.

Είχε τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής το 2002, από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean-Maurice Ripert για τη συμβολή της στη σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας .

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα παιδιά της Φλωρίκα και Οδυσσέα."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ