ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Αράχνη πασχαλίτσα: Σπάνιο είδος αράχνης εντοπίσθηκε στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 μ.μ. | |
Αράχνη πασχαλίτσα: Σπάνιο είδος αράχνης εντοπίσθηκε στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο
Ένα σπάνιο είδος αράχνης, η αράχνη – πασχαλίτσα (Eresus Cinnaberinus), εντοπίσθηκε στην περιοχή Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η αράχνη που έχει τα χρώματα της πασχαλίτσας και σύμφωνα με το wired.com, η συγκεκριμένη αράχνη πήρε το όνομα αυτό εξαιτίας του λαμπερού κόκκινου σώματός της που καλύπτεται από μαύρα σημάδια στα αρσενικά του είδους.

Ως είδος, είναι γνωστό για την ικανότητά τους στην κατασκευή μεταξένιων θόλων και σωλήνων τους οποίους διακοσμούν με τα απομεινάρια φαγωμένων σκαθαριών και μυρμηγκιών, όπως οι άνθρωποι βάζουν ως τρόποια τα κεφάλια ζώων που έχουν σκοτώσει στους τοίχους.
Η μητέρα αράχνη – πασχαλίτσα πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε τα μικρά της να τραφούν από το σώμα της.

Αυτό το πολύ όμορφο έντομο ήταν στα όρια της εξαφάνισης κατά τη δεκαετία του ’90 όταν είχε απομείνει παρά μόνο μία αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Από τότε όμως, έγιναν αρκετές προσπάθειες να διασωθεί το είδος και τον Αύγουστο του 2011, αφέθηκε ξανά ελεύθερο στη φύση.

Πάντως, το είδος ακόμα διατρέχει τον κίνδυνο της εξαφάνισης και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, τον Απρίλη του 2017, ορίστηκε ένα ποσό των 4,6 εκατομμυρίων λιρών για την προφύλαξη του συγκεκριμένου είδους και άλλων 19 απειλούμενων ειδών στην Αγγλία.
Η αράχνη – πασχαλίτσα θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση και σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, όπου επανακαλύφθηκε μόλις το 2009.

Το συγκεκριμένο είδος δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ