Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη Νίκα και για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | | |
Θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν την τηλεσύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε την Δευτέρα 4 Μαΐου με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, με την ευκαιρία της έναρξης της δακοκτονίας, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα σε κάθε νομό και για τους τρόπους που θα συμβάλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητά της.

Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της τριστέτσας στα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα, αλλά και της σφήκας της καστανιάς.

Ο Π. Νίκας δήλωσε ικανοποιημένος για τις καλές προοπτικές της παραγωγής οπωροκηπευτικών και ελαιολάδου στην Τριφυλία, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς τα στελέχη και τους υπαλλήλους των ΔΑΟΚ για τους χειρισμούς τους όσον αφορά τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης τα ζητήματα των εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως φράγματα και λιμνοδεξαμενές, ενώ όσον αφορά την περιοχή της Τάκας γνωστοποιήθηκε ότι, σε πρώτη φάση, έχουν εξασφαλιστεί 4.000 νεαρά φυτώρια για την περιοχή της Τάκας για άμεση φύτευση και θα ακολουθήσουν και άλλα.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από το προσωπικό των ΔΑΟΚ να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος, από την πλευρά του, θα προωθεί αιτήματα αγροτών στα οποία συναινούν οι υπηρεσίες.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ