ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ξεκινούν οι μελέτες για το Τελωνείο Ναυπλίου - Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για κτίριο Βίγγα, Μπούρτζι, Μουσείο Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:43:00 μ.μ. | | | | |
Ξεκινούν οι μελέτες για το Τελωνείο Ναυπλίου - Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για κτίριο Βίγγα, Μπούρτζι,  Μουσείο Άργους (βίντεο)
"Προσπαθούμε να αναδείξουμε το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα του νομού μας, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την κυρία Παπαδημητρίου, έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες και η Παπαδημητρίου έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και ήδη έχουν διατεθεί και είμαστε στη διαδικασία να προχωρήσουμε προκειμένου στο αμέσως προσεχές διάστημα μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας να ανατεθούν οι απαραίτητες μελέτες για την αποκατάσταση του κτιρίου του τελωνείου" τόνισε μεταξυ άλλων κατά την σημερινή του επίσκεψη στο Ναύπλιο ο Γενικό Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.


"Είναι σημαντικό, είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ, είναι μία επιθυμία και της τοπικής κοινωνίας, είναι μία επιθυμία και της δημοτικής αρχής, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τον δήμαρχο τον Δημήτρη Κωστούρο, έχουμε κάνει αρκετές σκέψεις και προχωράμε σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, σε συνεργασία και με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με συντεταγμένες ενέργειες να έχουμε δυνατό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την αποκατάσταση την ανάδειξη την προστασία του πολιτιστικού αυτού του μνημείου της Αργολίδας." συνέχισε ο κύριος Διδασκάλου.

"Από τα τρία μακροχρόνια ζητούμενα του Ναυπλίου που ήταν η αποκατάσταση του κτηρίου Βίγκα, το κτίριο του μουσείου που έχει κάποια θέματα, καθώς επίσης και το πολύ όμορφο κτίριο του τελωνείου που βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένη κατάσταση πρέπει να πούμε ότι έχουν δρομολογηθεί και τα τρία, δηλαδή υπάρχει μία μελέτη για το Μουσείο Ναυπλίου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τις μελέτες του και εμείς έχουμε πλέον πολύ έγκαιρα φέτος τη χρηματοδότηση για την ανάθεση των μελετών που απαιτούνται για την αποκατάσταση του κτιρίου του τελωνείου, το οποίο θα αποκτήσει και έναν κοινωφελή χαρακτήρα με αποδέκτες τους τουρίστες του Ναυπλίου και διαχειριστές βεβαίως το υπουργείο πολιτισμού αλλά και το Δήμο Ναυπλιέων, γιατί εκεί πρέπει να είναι ένα κτίριο αξιοπρεπές το οποίο να υποδέχεται και να πληροφορεί τους επισκέπτες. Ενα πράγμα που λείπει πολύ καιρό από το Ναύπλιο και κυρίως να μην υπάρχει ένα κτίριο που ανήκει στο κράτος και είναι άσχημο. 

Είναι σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για την ανάθεση των μελετών και όπως με την ταχύτατη εξέλιξη της μελέτης του Αγίου Νικολάου πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα και μέσα στο έτος θα έχουμε δρομολογήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για δύο πολύ σημαντικά μνημεία αυτής της περίφημης πόλης του Ναυπλίου." τόνισε η Διευθυντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κυρία Παπαδημητρίου.

"Σε συνεργασία με την κυρία Παπαδημητρίου έχουμε δρομολογήσει και ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την υγεία και αυτό είναι σε εξέλιξη έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση και προχωράμε σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχουμε κάνει.

Είναι σημαντικό που πραγματικά η κυρία Παπαδημητρίου βρίσκεται σε αυτή τη θέση, είναι μία αξιολογότατη επιστήμονας είναι μία χρυσή συνεργάτιδα και πραγματικά μπορούμε μαζί σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα στελέχη της υπηρεσίας και των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου να δρομολογήσουμε πολλά πράγματα που εδώ και χρόνια είχαν μείνει στάσιμα.

Σε ότι αφορά τον Άγιο Νικόλα να πω ότι περιμένω στο υπουργείο πολιτισμού τα τεύχη δημοπράτησης, με τους μελετητές είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους και χθες είχαμε μία επικοινωνία ελπίζω μέχρι τέλος της εβδομάδας να αποσταλούν και μέχρι τέλος του μήνα θα έχει υποβληθεί το τεχνικό δελτίο.

Όσο αφορά το Μπούρτζι, είναι αντιληπτό ότι ο κορωνοϊός μας έχει πάει λίγο πίσω παρόλα αυτά προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να μπορέσουμε να κερδίσουμε το χρόνο που χάσαμε εφόσον βέβαια όλες οι εξελίξεις είναι θετικές και τα πράγματα να είναι τόσο θετικά και δεν έχουμε άλλα προβλήματα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό ή άλλα τέτοια αντίστοιχα θέματα.

Είναι σε ένα έργο που μας απασχολεί και ένα έργο που έχω δηλώσει ότι θέλουμε να το έχουμε έτοιμο το 2021 χρειάζεται μία αναπροσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων μας αλλά νομίζω ότι και αυτό θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας

Το μουσείο του Άργους βρίσκεται στη φάση της ανάδειξη του αναδόχου. Χθες μίλησα με τον πρόεδρο της επιτροπής του είπα να επισπεύσει το αποτέλεσμα. Λόγω των ειδικών συνθηκών και η επιτροπή αυτή είχε καιρό να συνεδριάσει, μέσα στον επόμενο μήνα εγώ θεωρώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο ανάδοχος θα έχει μπει να το πω έτσι στο έργο που θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το καλοκαίρι αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία περίοδος που ευνοεί την κατασκευή έργων την εκτέλεση εργασιών και για αυτό θέλουμε να προλάβουμε και εμείς Να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Είναι ένα σημαντικό έργο, ένα έργο που το χρειάζεται όχι μόνο το Άργος αλλά και όλη η Αργολίδα θα έλεγα και πιστεύω ότι θα είμαστε όπως πρέπει στα χρονοδιαγράμματα μας και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας." ανέφερε στο τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ