Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Πως θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περ. Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή και μετά την άρση των μέτρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:07:00 μ.μ. |
Πως θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περ. Πελοποννήσου μετά την σταδιακή άρση των μέτρων
Προτάσεις για την μετάβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τους διευθυντές Διοικητικού Οικονομικού -της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων-, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 4 Μαΐου.

“Εγινε συζήτηση για την προετοιμασία και τελώ εν αναμονή υποβολής προτάσεων από τους διευθυντές για την μετάβαση του προσωπικού των υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, όσον αφορά θέματα μεταξύ των οποίων η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία άμεσου εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία για την εξόφληση τυχόν απλήρωτων ενταλμάτων της Περιφέρειας, σημειώνοντας πάντως ότι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η κατάσταση βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Εξ άλλου, στη σύσκεψη εξετάστηκε ο τρόπος της λειτουργίας στο εξής των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προβλέπεται ότι “οι υπάλληλοι που συνολικά θα προσέρχονται σε εβδομαδιαία βάση θα κληθούν κατ’ εξαίρεση να προσέρχονται σε τρία ωράρια εργασίας και συγκεκριμένα 7, 8 και 9 το πρωί, με αντίστοιχη ώρα αποχώρησης στις 3, 4 και 5 μ.μ. προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός, -τόσο κατά την μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή- των υπαλλήλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στην υπηρεσία, κατά τις ώρες αυτές της αιχμής”.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξ άλλου, εξακολουθούν να ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού και η δυνατότητα τηλε-εργασίας.

“Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι όλες ανοιχτές και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με κλεισμένο εκ των προτέρων ραντεβού” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Την σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, μπορείτε να δείτε εδώ:

Εγκύκλιος

αλλά και εδώ:

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A3%CE%9C046%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-%CE%9F14?inline=true
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ