Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Απάντηση Οικονόμου σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης σύστασης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:50:00 μ.μ. |
Απάντηση Οικονόμου σε Ανδριανό για την ανάγκη άμεσης σύστασης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής
Στην σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης σύστασης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων ώστε να εξεταστούν άμεσα εκκρεμείς πολεοδομικές αιτήσεις πολιτών απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτριος Οικονόμου.

Στην απάντηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να διευκολυνθεί η συγκρότηση των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) και Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) και να εξεταστούν άμεσα εκκρεμείς πολεοδομικές αιτήσεις πολιτών. Ειδικότερα:

1. Δίνεται η δυνατότητα να υποδεικνύεται απευθείας από τον οικείο δικηγορικό σύλλογο ένας (1) δικηγόρος τουλάχιστον παρ’ Εφέταις, με τον αναπληρωτή του για κάθε Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων(ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.). Σε περίπτωση κατά την οποία δεν οριστεί δικηγόρος από τον οικείο δικηγορικό σύλλογο, εντός ενός (1)μηνός από την παραλαβή της πρόσκλησης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς τον οικείο δικηγορικό σύλλογο για την απευθείας υπόδειξη δικηγόρου, τότε το ανωτέρω όργανο συγκροτείται νομίμως, χωρίς τη συμμετοχή αυτού.

2. Δίνεται η δυνατότητα να συγκροτούνται λιγότερα των δύο ή και κανένα Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων σε περιφερειακές ενότητες νησιωτικών περιοχών λόγω αδυναμίας συγκρότησης τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα συγκροτούνται ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. με αρμοδιότητα σε περισσότερες της μίας περιφερειακές ενότητες. Για τις ίδιες περιοχές παρέχεται η δυνατότητα συγκρότησης Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής με αρμοδιότητα σε περισσότερες της μίας περιφερειακές ενότητες.

3. Για τη συγκρότηση Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (Σ.Α), σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υφίσταται αρχιτέκτονας -μηχανικός στην οικεία Υπηρεσία Δόμησης (Υ∆ΟΜ), δύναται να οριστεί υπάλληλος Δήμου της οικείας περιφερειακής ενότητας ή άλλου φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όποιος έχει ειδικότητα αρχιτέκτονα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ