ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Τι ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:26:00 μ.μ. | |
Τι ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο (βίντεο)
Με αφορμή τις εξελίξεις που υπάρχουν για το φυσικό αέριο και τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τις διοικήσεις της ΔΕΔΑ και της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 11 Μαΐου.



Στην αρχή της εισήγησής του, ευχήθηκε καλό ξεκίνημα στους επαγγελματίες που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους σήμερα, αλλά και στους μαθητές της Γ΄Λυκείου που επέστρεψαν στα θρανία τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δεν είναι καλά τα νέα για το φυσικό αέριο, είπε ξεκινώντας ο κ. Νίκας, αποκαλύπτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις για το θέμα δυστυχώς δεν είναι θετικές.

Να αναφέρουμε ότι με απόφαση της η ΡΑΕ εξαίρεσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) και η διοίκηση της ΔΕΔΑ θα προσφύγει κατά της απόφασης της ΡΑΕ, γιατί, εξαιρέθηκαν όλες οι μεγάλες πόλεις, όπως Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος και Ναύπλιο, που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν από τον αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και Καλαμάτα, Σπάρτη που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με LNG.

Τα πράγματα δυσκολεύουν για την ΔΕΔΑ, ανέφερε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι η περιφερειάρχη αρχή στέκεται στο πλευρό της ΔΕΔΑ και θέλει αυτή να αναλάβει την διαχείριση του δικτύου.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ


Όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες που θέλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις να έχουν κάνει αίτηση για να αναλάβουν το έργο και να φέρουν το φυσικό αέριο, στα «φιλέτα» της περιφέρειας και όχι σε όλες τις πόλεις.

«Εμείς είμαστε στο πλευρό της ΔΕΔΑ και στην προσφυγή της και ζητάμε από όλους να μας στηρίξουν σε αυτό. Όσο δεν υπάρχει ΦΕΚ το ζήτημα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να υπάρξουν συμμαχίες για να λήξει το ζήτημα προς όφελος της περιφέρειας»

Τέλος σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις δημάρχων για το φυσικό αέριο ξεκαθαρίζοντας, ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει για φυσικό αέριο στον δήμο, από την στιγμή που δεν υπάρχει τιμολόγιο»

ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΤΑ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΔΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο πριν αναλάβει ο περιφερειάρχης σε συνάντηση που είχε για το ζήτημα είχε αναφέρει ότι η Περιφέρεια, με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, θα διαθέσει το ποσό, το οποίο απαιτείται, γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή των δικτύων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ