ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Στην αρμοδιότητα της αστυνομίας οι παραλίες και ο αιγιαλός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. | |
Στην αρμοδιότητα της αστυνομίας οι παραλίες και ο αιγιαλός
Η αστυνόμευση του αιγιαλού, αλλά και της παραλίας επανήλθε στην πρότερη κατάσταση, με την αρμοδιότητα, που μέχρι πριν από λίγο ασκούσε επιτυχώς η Αστυνομία.

Αυτό αναφέρεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΝΔΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στο άρθρο 15 με τίτλο Αρμοδιότητες αστυνόμευσης στον αιγιαλό και την παραλία

1. Τα εδάφια δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄102) όπως προστέθηκαν με το άρθρο 26 του ν. 4597/2019 «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» (Α’ 35), καταργούνται.

2. Οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) επί του αιγιαλού -παραλίας ασκούνται περιοριστικά σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1 του ν. 4150/2013. Κάθε άλλη αρμοδιότητα αστυνόμευσης στον αιγιαλό και παραλία ασκείται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).

Δηλαδή ο αιγιαλός και η παράλια ζώνη στη Αργολίδα θα αστυνομεύονται από την Αστυνομία.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ