ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Άνοιξαν οι παραλίες στην Αργολίδα αλλά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:10:00 μ.μ. | | | | |
Άνοιξαν οι παραλίες στην Αργολίδα αλλά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν (βίντεο)
Άνοιξαν το Σάββατο 16 Μαΐου οι 5 οργανωμένες παραλίες στην Αργολίδας και ακόμη 510 σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τις 515  παραλίες με Γαλάζια σημαία που απονεμήθηκαν το 2019.

Πρόβλημα όμως έχει δημιουργηθεί καθώς ενώ έχει υπογραφεί  η ετήσια Κοινή Υπουργική Απόφαση για παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους, δεν έχει όμως δημοσιευθεί στο ΦΕΚ  με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω παραλίες να είναι κατά τον νόμο παράνομες και οι ιδιοκτήτες τους να κινδυνεύουν ακόμη και με αυτόφωρο, καθώς δεν έχουν συνάψει με τους Δήμους τις απαραίτητες συμβάσεις, να μην είναι δυνατή η πρόσληψη ναυαγοσωστών από τους Δήμους αλλά και η εφαρμογή των όποιων όρων διαχείρισης.
Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας που περιέχει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείο Οικονομικών, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.
Παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν διαθέτουν την απαραίτητη σύμβαση με τον Δήμο.
Το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες της Αργολίδας, στο  Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay του Δήμου Ερμιονίδας όπου δραστηριοποιείται επιχείρηση η οποία ειναι κλειστή και δεν τίθεται κάποιο θέμα και στις παραλίες Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα και Τολό του Δήμου Ναυπλιέων, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις οι οποίες όμως δεν διαθέτουν ανανεωμένη σύμβαση παραχώρησης και λειτουργίας από τον Δήμο, ο οποίος με την σειρά του δεν έχει την απαραίτητη παραχώρηση από το κράτος και δεν μπορεί να προχώρηση σε σύναψη σύμβασης με τους επιχειρηματίες.
Έτσι όσοι επέλεξαν μια από αυτές τις παραλίες για να κάνουν το μπάνιο τους δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ομπρελών και των ξαπλωστρών των επιχειρήσεων και πιθανόν να αντικρίσουν κορδέλες γύρω από αυτές, όπως στην επιχειρηση "Ουτοπία" του κ. Γ. Κοκορομύτη που μίλησε για το θέμα στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ