Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

Στους δήμους κέντρα υγείας και σχολεία; - Τι απαντά ο Τάκης Θεοδωρικάκος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | |
Στους δήμους κέντρα υγείας και σχολεία; - Τι απαντά ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Σάλος έχει προκληθεί από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ όπου αναφέρεται πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται: "Μεταρρύθμιση σοκ στη Δημόσια Διοίκηση: "Στους δήμους κέντρα υγείας και σχολεία". Η εφημερίδα αναφέρει πως στην Αυτοδιοίκηση περνούν οι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το προσωπικό Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και πολλές ακόμα αρμοδιότητες του κράτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ότι, περνούν στους Δήμους Κέντρα Υγείας, Σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα η μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και της ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.

Για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών δημιουργήθηκε πριν 4 μήνες επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών, που επεξεργάζεται τις προτάσεις για το περιεχόμενο αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συσκέψεις και συνεδριάσεις και έχουν κατατεθεί πολυάριθμες προτάσεις, ιδέες και απόψεις.

Η επιτροπή ωστόσο δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στο Υπουργείο.

Συνεπώς το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ