ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το φαράγγι του Ινάχου στο Αρτεμίσιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:49:00 μ.μ. | | | |
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το φαράγγι του Ινάχου στο Αρτεμίσιο
Παγκόσμιο είναι πλέον το ενδιαφέρον των φίλων του canyoning για το περίφημο φαράγγι του Ινάχου στο Αρτεμίσιο. Μετά τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Άργους – Μυκηνών και το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου το φαράγγι κατέστη ασφαλέστατο και ήδη αυξάνεται ο αριθμός των ενδιαφερομένων. Η πρόσβαση στην είσοδο του φαραγγιού γίνεται τόσο από την Καρυά όσο και από τη Νεστάνη.


Πρόκειται για τεχνικό και όχι πεζοπορικό φαράγγι, που σημαίνει πως η διάσχισή του γίνεται μόνο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με έμπειρους οδηγούς.

Με συνολικό μήκος περίπου 1700 μ. και υψομετρική διαφορά εισόδου-εξόδου 400 μ, περιλαμβάνει περίπου 40 καταρράκτες συνολικά, μεταξύ των οποίων έναν 35 μέτρων, δύο των 25 μέτρων και δύο των 20 μέτρων, ενώ υπάρχουν και αρκετές διαφυγές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για λόγους ασφαλείας.

Η σκυτάλη τώρα της αξιοποίησης και της προβολής του φαραγγιού στο Αρτεμίσιο είναι στα χέρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καλογεροπούλου (Τουρισμού) και Μαντζούνη (Αθλητισμού) οι οποίοι μετά από σχετικές οδηγίες του κ. Παν. Νίκα προγραμματίζουν σχετικές δράσεις για τον αθλητικό τουρισμό βουνού και θάλασσας..


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ