ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Επιστολή στον Χατζηδάκη για το φυσικό αέριο από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Επιστολή στον Χατζηδάκη για το φυσικό αέριο από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Οι φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες της Πελοποννήσου θορυβηθήκαμε με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξαιρούνται από το νέο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (2020-2024) οι οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου (μαζί με δύο της Μακεδονίας), για τις οποίες το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρίας προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με απόφαση της ΡΑΕ απεντάσσονται οι πόλεις αυτές λόγω του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των έργων το οποίο υπερβαίνει όρια που θέτει ο νόμος.

Η Πελοπόννησος είναι προικισμένη περιοχή σε φυσικό κάλος, ιστορία και πολιτισμό γεγονός που την έχει καταστίσει ως τουριστικό προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον. Επιπλέον η αγροτική, βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή της ενισχυόμενη από κρατικές επενδύσεις δύναται να εξελιχθεί και να βοηθήσει την ανάπτυξή της, αλλά και όλης της χώρας. Για το λόγο αυτό η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο αποτέλεσε σοφή απόφαση της δημόσιας διοίκησης.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι επενδύσεις σε έργα υποδομών είναι σήμερα πολύ περισσότερο απαραίτητες τόσο λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση όσο και από την κρίση του COVID 19, τα αποτελέσματα της οποίας είναι μπροστά μας. Επιχειρήσεις και πολίτες δεν έχουν πλέον περιθώρια ακυρώσεων της προσοχής της πολιτείας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την κατάσταση του έργου επέκτασης του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν και τροφοδότησαν τα εν λόγω δημοσιεύματα, ευελπιστώντας πως είναι και δική σας πεποίθηση ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε ζητήματα που προέκυψαν ή θα προκύψουν και η επένδυση θα ξεκινήσει σύντομα και θα ολοκληρωθεί προς όφελος όλης της χώρας.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης






ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ