ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ανδριανός στη Βουλή: Άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες βερικοκιάς στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:42:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες βερικοκιάς στην Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών στην καρπόδεση βερικοκιών στην Αργολίδα λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο της ανθοφορίας της βερικοκιάς (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός για 3-4 μέρες και συνεχής έντονη βροχόπτωση για 4-5 μέρες) η καλλιέργεια βερίκοκου στην Αργολίδα καταστράφηκε σε ποσοστό που φτάνει και το 90-95%, γεγονός που συνεπάγεται πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά για τους παραγωγούς.

Η προοπτική αυτή, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί, καθιστά επιτακτική την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ στην καλλιέργεια βερίκοκου από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αργολίδα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ