ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ξεκινούν μελέτες μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου Ναυπλίου στην Περιφέρεια

Ξεκινούν μελέτες μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου Ναυπλίου στην Περιφέρεια
Το θέμα της παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χώρων στα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου, προκειμένου να στεγάσει -μετά την ανακατασκευή των υφιστάμενων σε αυτά υποδομών- τις υπηρεσίες των Π.Ε. Αρκαδίας και Αργολίδας αντίστοιχα, συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου, στην Αθήνα, με τον διευθυντή του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμυνας), αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, η παραχώρηση αφορά συνολικά περί τα 90 στρέμματα στα εν λόγω στρατόπεδα, “υπό προϋποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται από επιτροπή που όρισα και την οποία αποτελούν περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι μηχανικοί. Αυτοί θα κινούν τις διαδικασίες και θα εισηγούνται σχετικά”.

Ο Π. Νίκας, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής για το θέμα των διοικητηρίων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

“Οσον αφορά την Τρίπολη και το Ναύπλιο, ξεκινούν μελέτες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της παραχώρησης. Στην Σπάρτη, θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για την μετατροπή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας σε ‘πράσινο κτήριο’ μέσω χρηματοδότησης από το διεθνές πρόγραμμα GreenBuilding. Στην Καλαμάτα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανακατασκευής και αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας την οποία προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου. Τέλος, όσον αφορά την Κόρινθο, ερευνούμε για την προσφορότερη λύση, όσον αφορά το Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ