ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 μ.μ. | | |
Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ενα νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 αναφέρθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 187.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταγράφεται η εξής κατάσταση:

“Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε εκατόν ογδόντα επτά (187)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν πενήντα εννέα (159) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα πέντε (165) αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: επτά (7)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: έντεκα (11)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δύο άνδρες (102) και ογδόντα πέντε γυναίκες (85).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων οκτώ (8) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δώδεκα (12) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 20/05/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό.

Σημειώνεται επίσης ότι πλήθος δειγμάτων έως σήμερα, ατόμων προερχομένων εκ του Δήμου Ερμιονίδας, από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ