ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ι. Μαλτέζος: Επένδυση άνω των 400 εκατ. ευρώ και 1400 θέσεις εργασίας στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:36:00 μ.μ. | | | | |
Ι. Μαλτέζος: Επένδυση άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ και 1400 θέσεις εργασίας στην Ερμιονίδα
Μία πολύ σημαντική επένδυση θεμελιώθηκε σήμερα στην Αργολίδα, στην Κοιλάδα της Ερμιονίδας από Υπουργούς, σημαίνοντα στελέχη και βουλευτές της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχο Ερμιονίδας και Αντιδημάρχους Ερμιονίδας.

Είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση που αδειοδοτείται μέσω της διαδικασίας των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων). Στρατηγική λέγοντας λαμβάνουμε υπόψη το μέγεθος της επένδυσης, άνω των 400 εκατομμυρίων Ευρώ, το βαθμό ανάπτυξης του τουρισμού στην Πελοπόννησο, την άνοδο της ποιότητας των εισερχομένων τουριστών. 
Το Πόρτο Χέλι και η Ερμιονίδα αποτελούν γνωστό τουριστικό προορισμό βέβαια αλλά είναι η πρώτη φορά που ο Τουρισμός αποκτά το μέγεθος και το βάθος, ώστε να φτιαχτεί ένα νέο, δυνατό και λαμπερό brand name. 
Η επένδυση αυτή δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι δημιουργεί 800 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 600 μετά. Και επίσης σημαντικό ότι θα επιμορφώσει μία ολόκληρη γενιά εργαζόμενων στον τουρισμό, με υψηλότατα στάνταρντς, γεγονός που από μόνο του αλλάζει το επίπεδο του ελληνικού τουρισμού. 
Απαντά επίσης η επένδυση αυτή στο αίτημα του τουρισμού για επέκταση της σαιζόν και τους 12 μήνες του χρόνου και όχι μόνο για δύο μήνες όπως συμβαίνει συνήθως. 
Απομένει στην κυβέρνηση και σε εμάς, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να βοηθήσουμε στο μέγιστο βαθμό ώστε να βελτιώσουμε ή να δημιουργήσουμε εκείνες τις απαραίτητες Υποδομές ώστε μία τέτοια επένδυση να εξελιχθεί και να εκπληρώσει τους σκοπούς της.

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ