ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Επισπεύδει τις διαδικασίες ο Ι. Μαλτέζος για την δακοκτονία σε Άγιο Δημήτριο και Αρκαδικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:39:00 μ.μ. | |
Επισπεύδει τις διαδικασίες ο Ι. Μαλτέζος για την δακοκτονία σε Άγιο Δημήτριο και Αρκαδικό
Ευρεία συνάντηση για το καίριο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη Δακοκτονία στις περιοχές Αγίου Δημητρίου και Αρκαδικού είχα σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Επιδαύρου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ελαιοπαραγωγοί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Αργολίδας.

Ύστερα από άλλη μία χρονιά άγονων διαδικασιών λόγω μη ανάδειξης εργολάβου μόνο για τις περιοχές Αρκαδικού και Αγίου Δημητρίου του διαγωνισμού Δακοκτονίας έγινε προσπάθεια να εξευρεθεί άμεσα λύση, με μόνη έννοια να ξεπεραστούν παρόμοια προβλήματα που είχαν προκύψει και την περσινή χρονιά και να υλοποιηθεί έγκαιρα και απρόσκοπτα το πρόγραμμα δακοκτονίας, να διενεργηθούν έγκαιροι ψεκασμοί για να μην κινδυνέψει η παραγωγή.

Η Περιφερειακή Αρχή προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την εξεύρεση υποψήφιου αναδόχου και ήδη, αυθημερόν, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόσκληση σε 2η διαπραγμάτευση για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2020 για τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Αρκαδικού.

Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με εξαιρετικά μειωμένη σοδειά και εκτεταμένες ζημιές από δάκο. Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες με πράξεις προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ανάγκες και τα εισοδήματά τους.

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ