ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Φόβοι των αρχών για διασπορά του κορωνοϊού από την άφιξη τουριστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 π.μ. | |
Φόβοι των αρχών για διασπορά του κορωνοϊού από την άφιξη τουριστών
Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν πλέον οι ειδικοί επιστήμονες το άνοιγμα της χώρας, αφού από σήμερα φθάνουν επισκέπτες και τουρίστες από δεκάδες χώρες. Εξάλλου ανάμεσα στις χώρες είναι και εκείνες που είχαν χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα του κορωνοϊού.

Γι αυτό και οι ειδικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν ώστε να μην δημιουργηθούν μικρές τοπικές εστίες της επιδημίας.

Οι τρεις φόβοι που έχουν κατακλύσει τις υγειονομικές αρχές για τους επόμενους 2,5 μήνες, σχετίζονται καταρχάς με τους τουρίστες που θα φθάσουν στη χώρα μας από σήμερα. Άλλωστε είναι πιθανό να διασπείρουν τον ιό, δεδομένου ότι κάποιοι θα προέρχονται και από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Και το ζήτημα είναι ότι παρά τα τεστ που θα γίνονται, είναι πιθανό να ξεφύγει ο ιός από τους λεγόμενους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Προβληματισμός και φόβος υπάρχει όμως και για τους Έλληνες που θα πάνε διακοπές. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν απεδείχθη από τους ελέγχους πως πολλοί έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει πανδημία, ενώ είναι δύσκολο και επειδή οι περισσότεροι έχουν χαλαρώσει λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας.

Παράλληλα βασικό αγκάθι εξακολουθούν να αποτελούν οι ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι Ρομά, οι μετανάστες, κ.λ.π. Η πρόσφατη εμπειρία από την Ξάνθη όπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υποχρεώθηκε να εφαρμόσει για πρώτη φορά το τοπικό lockdown, αλλά και η περίπτωση στο Κρανίδι όπου διαμένουν σε μεγάλο συγχρωτισμό μετανάστες, απέδειξε ότι δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν κάποιοι πληθυσμοί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ