ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Εξόρμηση από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας στην Εύβοια και στο καταπληκτικό φαράγγι των Στροπώνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. | | | |
Εξόρμηση από τη Βουνοπαρέα Αργολίδας στην Εύβοια και στο καταπληκτικό φαράγγι των Στροπώνων
Ο STAVROPOULOS TOURS  και η Βουνοπαρέα Αργολίδας διοργανώνουν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 μονοήμερη εξόρμηση στην Εύβοια και στο καταπληκτικό φαράγγι των Στροπώνων

Οι Στρόπωνες είναι κτισμένοι στη βορειοανατολική πλευρά της Δίρφης σε υψόμετρο 300μ., βλέπουν μόνο προς το Αιγαίο και αγκαλιάζονται περιμετρικά από βουνά όπως η Δίρφη, το Ξηροβούνι, τα Λευκά Όρη. Μια από τις πιο όμορφες πλευρές της Εύβοιας ανάμεσα σε πεύκα, πλατάνια, έλατα! 

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει μέσα από το χωριό ακολουθώντας το ρέμα του ¨ Στροπωνιώτη ποταμού " ή αλλιώς " Διρφωσσός " που πολλές φορές θα μας φιλοξενήσει στην κοίτη του και από τις δυο πλευρές, πάνω και μέσα από τα τρεχούμενα νερά του, ώστε κατά τη διαδρομή να μην μας αφήσει στιγμή να βαρεθούμε, προσφέροντας απλόχερα τη δροσιά του, αλλά και έντονες εικόνες! 

Μια υπέροχη πεζοπορία 4-4,5 ωρών περίπου, στην καρδιά του καλοκαιριού με τα τρεχούμενα νερά να κυριαρχούν παντού, με συνεχόμενες φυσικές βάθρες, που προσφέρονται για απολαυστικές ανάσες δροσιάς! 

Η κατάληξη της πορείας μας θα είναι στην παραλία της Χιλιαδούς Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στην παραλία καθώς σύμφωνα με μια εκδοχή ήταν η χιλιοστή εκκλησία που έκτισε η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Μια παραλία μοναδικής ομορφιάς με άμμο και βότσαλα για να απολαύσουμε το μπανάκι μας

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από την λαϊκή αγορά Άργους με λεωφορείο στης 6.00 το πρωί με προορισμό το χωριό Στρόπωνες έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι είναι εύκολη σχετικά διαδρομή ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση. Περιλαμβάνει αρκετές φορές το πέρασμα του ποταμού, για τον λόγο αυτό θα είναι χρήσιμα, μποτάκια η ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, που δεν θα έχουν πρόβλημα να ταλαιπωρηθούν μέσα στο νερό, ή ειδικά παπούτσια , ποταμό-διάσχισης για όσους διαθέτουν.Τα μπατόν πολύ χρήσιμα.

Απαραίτητα εφόδια για τους πεζοπόρους
μποτάκι ορειβατικό,η αθλητικα παπουτσια η παπουτσάκι ποταμό-διάσχισης μπατόν ,σακίδιο,κάλτσες δεύτερες, γυαλιά ηλίου ,αντηλιακό , μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο ), ατομικό φαρμακείο,, ξηρά τροφή κολατσιό,νερο, πετσέτα, μαγιό, δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας , κακής ορατότητας η για άλλους λόγους που οι αρχηγοί θα κρίνουν, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19 και το όριο πληρότητας του λεωφορείου 65% (33 άτομα) Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου τουλάχιστον, μια εβδομάδα πριν την δραστηριότητα, στον λογαριασμό (6308-010164-148) Πειραιώς (STAVROPOULOS) πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 

6972705070: Σπύρος Τότσικας!
6948540564 Σκανδάλης Νίκος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ