ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Περί ιού ο λόγος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:59:00 μ.μ. |
Περί ιού ο λόγος
Τώρα που η άρση των περιοριστικών μέτρων προχωράει κανονικά , και οδεύει προς το τέλος ο εγκλεισμός και του τελευταίου Έλληνα πολίτη , τώρα που έχουμε επαναφορά στη [νέα ] κανονικότητα , τώρα που τα συστημικα κανάλια των 30 και πλέον δις ευρώ επιχορήγησης μας εξηγούν γιατί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας , τώρα που τα ίδια κανάλια μας ξεναγούν κάθε μέρα και ανακαλύπτουν τις ομορφιές της χώρας μας πιέζοντας να τις εξερευνήσουμε [ χωρίς χρήματα ; ] , τώρα που η μάσκα δεν είναι απαραίτητη , τώρα που οι τουρίστες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για την πιθανή ύπαρξη του ιου , τώρα που όλοι λίγο πολύ έχουμε καταλάβει τι συνέβη το προηγούμενο διάστημα , τώρα που οι άλλες απόψεις ακούγονται όχι γιατί ήταν μειοψηφία , αλλά γιατί οι άλλοι ήταν περισσότερο φωνακλάδες …

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη ώρα να δούμε τι έγινε το προηγούμενο διάστημα ενώ εμείς ήμασταν κλεισμένοι σπίτι μας ακούγοντας με ευλάβεια το Σπύρο Παπαδόπουλο και τους άλλους καλλιτέχνες μέσα από τα τεράστια σπιτικά τους να μας οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωης . Πάντα υπό το φόβο της εξάπλωσης του ιού .

Χωρίς να θέλω να παραβλέψω το κίνδυνο από την αρρώστια αυτή , και τη προσοχή που πρέπει να δείξει ο καθένας μας , φοβάμαι ότι λόγω του lock down σε βάθος χρόνου θα έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους από διαφορετικές αιτίες .

Είχαμε λοιπόν τη ψήφιση του Νόμου από το Υπουργείο Υγείας για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε περίπτωση κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος .

Είχαμε το Νόμο του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε διαβούλευση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών και τους γονείς να είναι στα κάγκελα.

Με την ευκαιρία να πω ότι με αφορμή συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου , φαίνεται ότι το Υπουργείο οδεύει ολοταχώς και επιθυμεί το κλείσιμο μικρών σχολικών μονάδων , δημιουργώντας μεγάλα ενιαία σχολικά συγκροτήματα . Ας το έχουν αυτό στο νου τους όλοι , και να είναι σε εγρήγορση …..

Είχαμε μέτρα που ηρθαν για να μείνουν όπως έχουμε ακούσει επαννειλημενως από τα διαγγέλματα . Εργασιακές σχέσεις , κ.λ.π.

Είχαμε την απώλεια κεκτημενων δικαιωμάτων πολλών ετών , ελευθερία κίνησης , λόγου , έκφρασης.

Είχαμε επιβολή αστυνομικών μέτρων τα οποία θα επιβάλλονται από εδώ και στο εξής με μεγαλύτερη ευκολία .

Ο φόβος και η καταστολή θα χρησιμοποιείται σε υψηλές δόσεις όλο και συχνότερα .

Είχαμε κατάργηση των κοινωνικών σχέσεων , αφού πλέον ΄΄ ποινικοποιειται ΄΄ το σφίξιμο του χεριού , ο εναγκαλισμός , ακόμη και το φτάρνισμα ή το βήξιμο θεωρείται εν δυνάμει απειλή για τους γύρω.

Πολλά ακόμη θα μπορούσα να αναφέρω, θέλω να τελειώσω όμως με αναφορά στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο . Έχω διαβάσει με προσοχή τα κυριότερα σημεία και θεωρώ ότι εν τέλει παραδίδεται όλο το φυσικό κάλλος της πατρίδας μας σε επιχειρηματικούς ομίλους , για ιδία κερδοφορία . Νομιμοποιεί αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις , ακυρώνει το όποιο καθεστώς σε περιοχές NATURA πάντα στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης , επιτρέπει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε προστατευομενες περιοχές . Κι το σπουδαιότερο , αφαιρεί από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση το αναφαίρετο δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίπτει επικίνδυνες και ρυπογόνες εγκαταστάσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων μέσα στις ίδιες τις δημοτικές εκτάσεις .

Απορώ πως ένα θέμα που πλήττει άμεσα συγκεκριμένες περιοχές δεν έχει συζητηθεί σε Δημοτικά Συμβούλια . Και ο Δήμος μας έχει περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από τον Νόμο αυτό . Αντί λοιπόν οι Δημοτικές παρατάξεις να διαγωνίζονται στις συγγραφικές τους ικανότητες , και μονίμως κάποιοι να προβάλλονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ας σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών με σοβαρότητα και συνέπεια .

Γιάννης Εμμανουήλ
Ενεργός Δημότης Δήμου Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ