ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Συμβολικός καθαρισμός παραλιών στην Αργολίδα από το ΚΠΕ Νέας Κίου

Συμβολικός καθαρισμός παραλιών στην Αργολίδα από το ΚΠΕ Νέας Κίου
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης τόσο των μαθητών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, όσο και της τοπικής κοινωνίας,στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, (5 Ιουνίου).

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 το πρωί έγινε συμβολικός καθαρισμός της παραλίας της Νέας Κίου, του Τημενίου και της Δαλαμανάρας.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κίου, οργάνωσαν συμβολικό, εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Νέας Κίου.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν επίσης και η Δημοτική Κοινότητα Άργους, με καθαρισμό τμήματος της παραλίας του Τημενίου και η Τοπική Κοινότητα Δαλαμανάρας, με καθαρισμό της παραλίας Δαλαμανάρας.
Εκτός από το συμβολικό καθαρισμό, το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου υλοποίησε βιωματικές δραστηριότητες με μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν.
Επίσης οι μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, μέσω των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν  στη διαδικτυακή δράση με θέμα:«Εκφράζομαι για το Περιβάλλον εξ αποστάσεως…, δρω όμως ουσιαστικά και από κοντά».
Οι μαθητές εκφράστηκαν δημιουργικά με ζωγραφιές, φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα, μηνύματα κ.α., τα οποία, αφού συγκεντρωθούν και επεξεργαστούν, θα αναρτηθούν σε ηλεκτρονική διαδραστική κάρτα, που θα επιμεληθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου.
Η δράση αυτή έγινε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας.

Συνδιοργάνωση:

• Δήμος Άργους-Μυκηνών
• Δημοτική Ενότητα Νέας Κίου
• Δημοτική Κοινότητα Άργους
• Τοπική Κοινότητα Δαλαμανάρας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ