ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Αναφορά Γ.Γκιόλα για άμεση ανάγκη καθημερινής λειτουργίας του ΓΕΦ Κρανιδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | |

Αναφορά Γ.Γκιόλα για άμεση επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας του ΓΕΦ Κρανιδίου
Με την από 22.06.2020 επιστολή του, που έλαβε το φως της δημοσιότητας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γεωργόπουλος , απευθύνθηκε στον Προϊστάμενο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Ναυπλίου – Κρανιδίου, με σκοπό να αναδείξει τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που προέκυψαν στους κατοίκους Ερμιονίδας από τη μη καθημερινή λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) Κρανιδίου. 

Στην εν λόγω επιστολή του, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι, από την πλευρά του, συνεισέφερε τα οφειλόμενα, προκειμένου για την καλή λειτουργία του εν λόγω Γραφείου, ήτοι εξασφάλισε σχετική δωρεά με την οποία ανακαινίστηκε το Γραφείο του εν λόγω Τμήματος της Δ.Ο.Υ. 

Ωστόσο, καθώς αυτό λειτουργεί μόνον μία φορά την εβδομάδα, είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν έγκαιρα και καθόλα ομαλά οι πολίτες αλλά και οι λογιστές, οι οποίοι απευθύνονται στο εν λόγω Γραφείο για περισσότερα και διαφορετικών ειδών αιτήματα, από κλειδαρίθμους έως και κατάθεση πινακίδων. 

Απλές διαδικασίες όπως απόδοση ΑΦΜ, , δηλώσεις, αιτήσεις, θέματα φορολογίας εισοδήματος, παραλαβή φορολογικών δηλώσεων, θέματα Φ.Π.Α. κ.λπ. αναγκάζουν τους δημότες να περιμένουν αρκετές μέρες για να εξυπηρετηθούν, δημιουργώντας τους πρόβλημα και στα επόμενα στάδια των διαδικασιών που τους απασχολούν. Η δυσκολία στην εξυπηρέτησή τους γίνεται εξαιρετικά μεγάλη, αφού θα πρέπει να μετακινηθούν προς την Πρωτεύουσα του νομού, το Ναύπλιο, μια απόσταση περίπου80 χλμ. όπου εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το πολλαπλάσιο κόστος της εργατοώρας, μιας και θα χρειαστεί μια ολόκληρη μέρα για την διεκπεραίωση του όποιου θέματος . 

Με την παρούσα, σας αναφέρω το αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. για επαναφορά του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην προτέρα, τακτική, δηλαδή καθημερινή, λειτουργία την οποία θεωρώ καθόλα δίκαιη και εύλογη για την άνετη και ευχερέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Δ. Ερμιονίδας. 

Ο αναφέρων Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
Γιάννης Γκιόλας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ