Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020

Κωνσταντίνος Ρούσσης: Από την Αλέα της Αργολίδας στον επαγγελματικό χώρο του τυριού της Αθήνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:41:00 μ.μ. |
Κωνσταντίνος Ρούσσης: Από την Αλέα της Αργολίδας στον επαγγελματικό χώρο του τυριού της Αθήνας
Την πόρτα του επαγγελματικού προσανατολισμού, για να κάνει πράξη τις γνώσεις που απέκτησε, κατάφερε να ανοίξει ο 22χρονος Κωνσταντίνος Ρούσσης με τη βοήθεια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, από την οποία και αποφοίτησε το 2018.

Με καταγωγή από το πιο ορεινό χωριό της Αργολίδας, την Αλέα, όπως αναφέρει στην «ΥΧ», ο Κωνσταντίνος βρέθηκε στην Αθήνα πραγματοποιώντας το όνειρό του για άμεση επαγγελματική ενασχόληση στον χώρο του τυριού. Η δικτύωση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και η ενημέρωση των αποφοίτων για διαθέσιμες θέσεις εργασίας οδήγησαν τον Κωνσταντίνο στο Πεντελικόν, ένα παραδοσιακό παντοπωλείο με τοπικά και ντελικατέσεν προϊόντα.

«Εδώ και τέσσερις μήνες έχω αναλάβει την πώληση τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων στο παντοπωλείο, αξιοποιώντας όλα όσα έμαθα, αντιλαμβανόμενος ότι οι καταναλωτές θέλουν να είναι ενήμεροι για την προέλευση του κάθε τυριού και το γάλα από το οποίο προέρχεται».

Προστιθέμενη αξία

Η φοίτηση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ήταν για τον Κωνσταντίνο μια απόφαση που είχε λάβει ήδη από τη β’ Γυμνασίου. «Προερχόμενος από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια, έβλεπα ότι η τιμή του γάλακτος είναι χαμηλή για τον παραγωγό.

Είχα πάρει την απόφαση, λοιπόν, να εκπαιδευτώ έτσι ώστε να μπορέσω να δώσω προστιθέμενη αξία, φτιάχνοντας κάποια στιγμή τα δικά μου προϊόντα. Στη σχολή εκπαιδευτήκαμε στην τυροκόμηση όλων των τύπων τυριών, των παραδοσιακών και των ΠΟΠ, αλλά και προϊόντων όπως γιαούρτια, ρυζόγαλα, παγωτά και κρέμες. Επίσης, ασχοληθήκαμε με χημικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους. Επιπλέον, ενημερωθήκαμε για το πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα. Αυτό μας βοήθησε να λάβουμε γνώσεις σε όλα τα επίπεδα», εξηγεί ο Κωνσταντίνος.

Απόκτηση εμπειρίας
Οι γνώσεις που έλαβε ο Κωνσταντίνος τον βοηθούν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εργασίας του. Όπως εξηγεί, «ο κόσμος που έρχεται ενδιαφέρεται να μάθει για τα διαφορετικά είδη τυριών και τη σύστασή τους, επομένως τους ενημερώνω για ό,τι χρειάζεται. Επίσης, έχω την ευκαιρία να ασχολούμαι και με ξένα τυριά».

Για τον ίδιο, η εργασία στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι μια μεγάλη ευκαιρία να λάβει την κατάλληλη εμπειρία, καθώς στο μέλλον ο ίδιος έχει ως στόχο να ανοίξει το δικό του μαγαζί: «Θα ήθελα να ανοίξω το δικό μου μαγαζί, στο οποίο θα προωθώ δικά μου προϊόντα, που θα έχω δημιουργήσει μέσω της τυροκόμησης.

Επίσης, θα ήθελα να συνεργάζομαι και με άλλους παραγωγούς για την προώθηση και των δικών τους προϊόντων». Ο Κωσταντίνος ευχαριστεί τόσο τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όσο και τους εργοδότες και το προσωπικό στο παντοπωλείο για τη στήριξη στα πρώτα του βήματα.

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ