ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Ασκαρδαμυκτί...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | | | |
ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Ασκαρδαμυκτί...
Στη Βρετανία οι Ιατρικοί Σύλλογοι προειδοποιούν πολιτικά κόμματα και κυβέρνηση ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού (κλικ εδώ).

Και στην Ελλάδα τα κρούσματα αυξάνονται, όπως αυξάνεται και η ανησυχία σε Ιατρικούς Συλλόγους, ξενοδοχεία και πολίτες, πλην όμως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκεται μακράν από αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Ιατρικούς Συλλόγους και δε διανοείται να διατυπώσει άποψη, ούτε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για ενδεχόμενους κινδύνους.

Απεναντίας, το μειοψηφικό προεδρείο του ΠΙΣ συνεχίζει να λειτουργεί απροκάλυπτα ως αντηχείο της κυβέρνησης. Μόλις εκφέρει δειλά -έστω και μια δανεική άποψη, αρκεί το μήνυμα από κάποιον υπουργό ή Γενικό Γραμματέα ώστε ν΄ ανακαλέσει πριν ο εντολέας προλάβει ν΄ ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά του.

Ασκαρδαμυκτί, όπως έλεγαν οι παλιοί φιλόλογοι.

Μάλιστα στη φούρια να συμμορφωθούν χάνουν το μέτρημα και βάζουν ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου τόσο στην αρχική, όσο και στην ανακλητική ανακοίνωση!

Για του λόγου το αληθές δείτε δύο έγγραφα του ΠΙΣ:

Το πρώτο (κλικ εδώ) απευθύνεται στους Ιατρικούς Συλλόγους και αναφέρει βαρύγδουπα πως «χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει και φέτος έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό παρά την πανδημία του COVID-19» και δίνει οδηγίες για τα ιατρικά πρωτόκολλα που αφορούν στον τουρισμό. Κατά πάγια πρακτική το ΔΣ του ΠΙΣ δεν είχε καμιά ενημέρωση για την έκδοση τέτοιων οδηγιών.

Όμως, ώ του θαύματος, λίγα λεπτά μετά το πρώτο φτάνει δεύτερο έγγραφο στους Ιατρικούς Συλλόγους (κλικ εδώ) που αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι το κείμενο που μόλις λάβατε για τους ιατρούς των τουριστικών καταλυμάτων, δεν είναι το τελικό καθώς υπάρχουν νεότερα δεδομένα από τα συναρμόδια Υπουργεία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναμένετε την έκδοση νέων οδηγιών μέχρι την Δευτέρα 22-6-2020, το πρωί».

Ποια ήταν τα νεότερα δεδομένα; Η απόφαση του Χάρη Θεοχάρη να διαθέτουν όλα τα ξενοδοχεία δωμάτια καραντίνας για πάσχοντες από covid-19, πράγμα που τα μετατρέπει σε αυτοσχέδια Νοσοκομεία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή την απόφαση περίμενε λοιπόν ο ΠΙΣ και την κατάπιε αμάσητη..

Δημήτρης Βαρνάβας
Μέλος στο ΔΣ του ΠΙΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ