ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Γ. Γαβρήλος: Να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές και οι εσπεριδοκαλλιεργητές για τις ζημιές του καύσωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:56:00 μ.μ. | | |
Γ. Γαβρήλος: Να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές και οι  εσπεριδοκαλλιεργητές για τις ζημιές του καύσωνα
Για μια ακόμη φορά, οι παραγωγοί μένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και στα προβλήματα που δημιουργεί στις καλλιέργειες η κλιματική αλλαγή. Για μια ακόμη φορά, «σκοντάφτουμε» στον απαρχαιωμένο Καταστατικό Χάρτη του ΕΛΓΑ και στις περιορισμένες ζημιές που μπορεί να αποζημιώσει. 

 Ακόμα, η Πολιτεία δεν έχει καταφέρει να βρει τους τρόπους, ώστε και ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ να εκσυγχρονιστεί, αλλά και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πειστούν να χρηματοδοτούν αγροτικές ζημιές που πλήττουν ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Νότο και οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Η ζημιά στα άνθη και στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων και των πορτοκαλιών είναι μεγάλη στην Αργολίδα. Οι ζημιές σε ορισμένα κτήματα ξεπερνούν το 70% και η ανασφάλεια για το μέλλον είναι μεγάλη, αφού και οι προβλέψεις για νέες ασθένειες είναι ανησυχητικές. Θα πρέπει να επισημάνουμε και τη μεγάλη ζημιά που βιώνουν οι ελαιοκαλλιεργητές με την εξευτελιστική τιμή του προϊόντος την τελευταία χρονιά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να στηρίξει το εισόδημα όλων των πληγέντων. Το θέμα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ούτε και αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ τοπικών, περιφερειακών και κυβερνητικών παραγόντων με λαϊκίστικα κίνητρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ