ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:22:00 μ.μ. | | |
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για το Πάρκο Κολοκοτρώνη
Την Παρασκευή 19/6/2020 λάβαμε πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου για την Τρίτη 23/6/2020, κεκλισμένων των θυρών, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη «Περί συζήτησης πρότασης Ανάπλασης Πάρκου Κολοκοτρώνη».

Η εισήγηση του θέματος, δηλαδή η μελέτη, μας στάλθηκε ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 22/6/2020 και ώρα 4,30 μμ. Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα ανυπόγραφο κείμενο με πολλές ασάφειες, λάθη και δυσανάγνωστα σχέδια.

Τη Τρίτη το πρωί απευθυνθήκαμε στην Τεχνική Υπηρεσία και ζητήσαμε το πρωτότυπο της μελέτης. Η υπηρεσία χωρίς ευθέως να μας αρνηθεί, δε μας έδωσε τη μελέτη. Γιατί άραγε;

Προσήλθαμε λοιπόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση επί του περιεχομένου της μελέτης. Περιμέναμε τουλάχιστον να ενημερωθούμε κατά την παρουσίαση της μελέτης από τους μελετητές. Τέτοια παρουσίαση δεν έγινε.

Μας ανακοινώθηκε απλώς ότι η μελέτη έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την Αρχαιολογία και ότι είναι μία βελτιωμένη πρόταση της προηγούμενης μελέτης που η δημοτική αρχή είχε παρατύπως εγκρίνει.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν εντολών, φρόντισε να αποβάλει από την αίθουσα τους δημοσιογράφους με πρόσχημα τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ όλοι είχαμε συμφωνήσει να παρευρίσκονται τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις. Στην αίθουσα παρέμεινε μόνο ο «σύμβουλος» – δημοσιογάφος του Δήμαρχου.

Ενώ στην ημερήσια διάταξη το θέμα προέβλεπε συζήτηση και προτάσεις επι της μελέτης, με μία πραξικοματικού τύπου απόφαση, η συζήτηση μετατράπηκε ξαφνικά σε έγκριση της υπάρχουσας μελέτης. Η μελέτη είχε ήδη εγκριθεί από τις υπηρεσίες με κατεπείγοντα τρόπο και χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και διόρθωση λαθών.

Κανένας από τους Δημοτικούς Σύμβουλους της πλειοψηφίας δεν τοποθετήθηκε επι της μελέτης και δεν έκφρασε οποιοδήποτε προβληματισμό. Αφού δεν είχαν γνώση της μελέτης, απλώς ψήφισαν.

Ο Δήμαρχος πήρε την ευθύνη για την έγκριση και την εφαρμογή της μελέτης. Στην «καισαρικού τύπου» ομιλία του το θεώρησε έργο πνοής για την πόλη και έκφρασε την πεποίθησή του ότι ο λαός του Ναυπλίου θα τον ευγνωμονεί.Έκφρασε την άποψη ότι αυτοί που λένε ότι ενδιαφέρονται για το πάρκο και επιμένουν ότι πρέπει να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του, είναι γραφικοί. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και έλλειψη προτάσεων, τη στιγμή που ο ίδιος με την διαδικασία που επέβαλε δε μας επέτρεψε να κάνουμε προτάσεις.

Τέλος η μελέτη εγκρίθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η εφαρμογή αυτής της μελέτης αλλοιώνει το χαρακτήρα του πάρκου, γιατί αφαιρεί 380m2 πράσινο και τα μετατρέπει σε τσιμέντο –κερκίδες.

Το πάρκο Κολοκοτρώνη αποτελεί αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά, είναι ανάγκη να προστατευτεί και να αναδειχτεί ως πνεύμονας ζωής για την πόλη του Ναυπλίου.

Ναύπλιο 26-6-2020
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ