ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Ναύπλιο από εργάτες και σωματεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Ναύπλιο από εργάτες και σωματεία
 Με κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στα σωματεία τους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος των αγροτών και επαγγελματιών, το ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Καποδίστρια και πορεία στο Ναύπλιο το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου με κεντρικό σύνθημα:"ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! "

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο ανέφερε:

"Τα πανηγύρια της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων που υπηρετούν με συνέπεια αυτήν την βάρβαρη πολιτική, των μεγαλοεπιχειρηματιών για τα εκατομμύρια του «Ταμείου Ανάκαμψης» δεν αφορούν τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι χρήματα που θα κατευθυνθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους και θα συνοδεύονται από όρους και προϋποθέσεις, από νέα σκληρά μέτρα δηλαδή για το λαό.
Στοχευμένα, όπως διακηρύττει η κυβέρνηση, το πακέτο θα πάει για «επενδύσεις» και «μεταρρυθμίσεις». Δύο λέξεις κλειδιά που χάραξαν τη ζωή μας στην προηγούμενη κρίση.
Επενδύσεις = Κέρδη για το κεφάλαιο και μεταρρυθμίσεις = Αντεργατικά - Αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται και μένουν.
Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας ετοιμάζουν. Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσει η κοινή δράση εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών.
Οργανωμένα, με κλαδικά και κοινά αιτήματα, με συλλογική και ουσιαστική συζήτηση στα σωματεία μας, μπορούμε να ανατρέψουμε τη νέα βαρβαρότητα που σχεδιάζουν. Να μη δεχτούμε να βάλουμε πλάτη για να βγουν ακόμη μια φορά αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι κλπ. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
• Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
• Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας."


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ