Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Τμήμα βραχείας νοσηλείας δημιουργείται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:42:00 μ.μ. | | |
Τμήμα βραχείας νοσηλείας δημιουργείται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
Στην αποσυμφόρηση, των κλινικών, στοχεύουν οι εργασίες κατασκευής που ξεκίνησαν για την δημιουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας στο  Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Αρχικά σε αυτό θα εξυπηρετούνται ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας 12ώρου, σταδιακά όμως ο στόχος είναι να γίνει 24ωρου νοσηλείας. Θα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε οι ασθενείς που θα μεταβαίνουν για θεραπεία να υποβάλλονται σε αυτή με αξιοπρέπεια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θοδωρής Βασιλόπουλος.
 Στο τμήμα, εκτός όλων των άλλων θα δίνεται η δυνατότητα για πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή των ασθενών και αφορούν περιστατικά πολλών ειδικοτήτων. Θα εξυπηρετούνται σε αυτό περιστατικά που χρειάζονται ολιγόωρη παραμονή για τη χορήγηση θεραπείας, χειρουργικά περιστατικά των οποίων η αντιμετώπιση απαιτεί χορήγηση ελαφράς αναισθησίας (μέθης), ασθενείς με οξέα προβλήματα που ανατάσσονται με σύντομη ενδοφλέβια θεραπεία, όπως περιστατικά αφυδάτωσης, εμέτων ή κωλικών.
Επίσης, το τμήμα της Βραχείας Νοσηλείας θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση ασθενών που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, όπως νεφροπαθείς αλλά και άτομα με μεσογειακή αναιμία, που χρειάζονται θεραπείες για τις οποίες δεν είναι απαραίτητη η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο πέραν των 12 ωρών.

«Φιλοδοξούμε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα που δεν χρειάζονται να νοσηλεύονται μακροχρόνια σε επιμέρους Τμήματα του Νοσοκομείου, ταχυτέρα, πολιτισμένα και ιατρικώς αρτιότερα» υπογραμμίζει ο κύριος Βασιλόπουλος.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ