ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Το Άργος στον σχεδιασμό των Special Olympics

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 μ.μ. | |
Το Άργος στον σχεδιασμό των Special Olympics
Σχεδιάζουμε να εντάξουμε την Καλαμάτα και το Άργος, στο δίκτυο πόλεων, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που υλοποιούμε, με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος». Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Special Olympics Hellas, κ. Διονύσιος Κοδέλας, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης (»Ανοιχτή Γραμμή»), με αφορμή την επίσκεψή του στην Τρίπολη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (συζήτηση με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα).

«Σε βάθος 3ετίας, θα φτιάξουμε 21 παραρτήματα σε 21 πόλεις. Κάθε έτος και 7 παραρτήματα σε ισάριθμες περιοχές. Για το 2021 και το 2022 θα εντάξουμε και το Άργος. Προηγείται η Καλαμάτα. 

Τα κριτήρια επιλογής της πόλης, έχουν να κάνουν, με το εάν έχουμε στις περιοχές αυτές, ικανό αριθμό ατόμων με νοητική υστέρηση, εάν υπάρχουν εκεί εγκαταστάσεις, εάν έχουμε ειδικά σχολεία και ικανές αθλητικές υποδομές», τόνισε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο κ. Κοδέλας.

Και ολοκλήρωσε, λέγοντας τα εξής:

«Έχουμε 28 σπορ που καλλιεργούμε. Πηγαίνουμε σε αγώνες. Φέρνουμε διακρίσεις. Στόχος μας είναι το κοινωνικό έργο και η εξωστρέφεια των ατόμων αυτών. Δεν θέλουμε να βρίσκονται μέσα στο σπίτι και στον καναπέ, βλέποντας όλη την ημέρα τηλεόραση. Θέλουμε τα άτομα αυτά, να δραστηριοποιούνται, να αθλούνται, να κοινωνικοποιούνται, να προσφέρουν, να αισθάνονται και να είναι ενεργοί πολίτες. Για όλους αυτούς τους λόγους, εφαρμόζουμε ουκ ολίγα προγράμματα και δράσεις. Επιζητούμε συνέργειες.».

www.ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ