ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Πανηγυρικός εσπερινός για την Αγία Κυριακή στο Λάλουκα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 μ.μ. | | | | |
Πανηγυρικός εσπερινός για την Αγία Κυριακή στο Λάλουκα (βίντεο)
Στην Τοπική  Κοινότητα Λάλουκα του Δήμου Άργους -Μυκηνών στην Αργολίδα τιμάται με κάθε λαμπρότητα η μνήμη της Αγίας Κυριακής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Αγία.
Πανηγυρικός εσπερινός για την Αγία Κυριακή στο Λάλουκα (βίντεο)
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε μικρή λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας.
Μετά το πέρας ο εφημέριος της Αγίας Κυριακής π. Θεόδωρος Στεργίου ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Αγία Κυριακή.
ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι γονείς της ονομαζόταν Δωρόθεος και Ευσεβία. Το όνομά της η αγία παρθένος και μάρτυς Κυριακή, το οφείλει στο γεγονός ότι οι ευσεβείς γονείς της την ονόμασαν έτσι, επειδή ακριβώς γεννήθηκε σε ημέρα Κυριακής.
Το όνομα συνδέεται στενά με το πρόσωπο και τη συνείδηση του ανθρώπου. Αν το όνομα είναι κάτι έξω από τη φύση του και προστίθεται έπειτα στον άνθρωπο, όμως ύστερα συνδέεται τόσο, που γίνεται ένα με αυτόν. Έτσι καταλαβαίνουμε την καλή συνήθεια των ευσεβών χριστιανών να δίνουν στα παιδιά τους τα ονόματα των ηρώων της πίστεως ή άλλα, που συνδέονται με ιερά γεγονότα της Εκκλησίας.
Με αυτόν τον τρόπο και με την ευκαιρία του ετήσιου εορτασμού, όταν η Εκκλησία γιορτάζει τα ιερά της πρόσωπα και γεγονότα, ο κάθε χριστιανός στο όνομά του έχει μια συνεχή υπόμνηση ευσεβείας.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει πως με το όνομα είναι σάμπως να εισάγει «εις την οικίαν έκαστος την εαυτού τον άγιον». Η αγία μας λοιπόν ανατράφηκε σε χριστιανικό περιβάλλον με πολύ αγάπη και στοργή. Διακρινόταν από πολλές άλλες νέες της εποχής της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ