ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 μ.μ. |
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας
H κυβέρνηση της ΝΔ κατεβάζει προς ψήφιση νομοσχέδιο βάζοντας στο στόχαστρο το δικαίωμα στην διαδήλωση και την συνάθροιση.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο επαναφέρει διατάξεις νόμων της Χούντας προβλέποντας:

– Υποχρεωτική λήψη άδειας από την αστυνομία για κάθε διαδήλωση και συγκέντρωση: Το συνταγματικά και με αίμα κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση και στην μαζική διαμαρτυρία καταργείται εφόσον η αστυνομία και κατ’ επέκταση η ίδια η κυβέρνηση θα αποφασίζουν ποιος έχει δικαίωμα να διαδηλώνει και ποιος όχι.

– Ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα η αυθόρμητη διαδήλωση: Όποιος τελικά τολμήσει να διαδηλώσει χωρίς την άδεια της αστυνομίας αυτομάτως διαπράττει αδίκημα με όλες τις νομικές συνέπειες που αυτό σημαίνει για τον ίδιο.

– Απόλυτη ελευθερία της αστυνομίας να διαλύει κατά το δοκούν κάθε συνάθροιση με τα πιο βίαια μέσα: οι μαζικοί ξυλοδαρμοί, οι βασανισμοί διαδηλωτών, τα χημικά, οι αυθαίρετες συλλήψεις, η ατιμωρησία των ΜΑΤ στα οποία όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες πλέον θα συμβαίνουν «με το γράμμα του νόμου» αφού δίνεται απεριόριστη ελευθερία δράσης στην αστυνομική καταστολή.

– «Πρόσωπο - οργανωτής» συνάθροισης αστικά υπεύθυνο για κάθε φθορά ή καταστροφή: για οτιδήποτε συμβεί στην διαδήλωση υπεύθυνο θα είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που θα φέρει την ευθύνη για χιλιάδες άλλους, διάταξη που εκτός από αντισυνταγματική (η συλλογική ευθύνη τελευταία φορά που εφαρμόστηκε ήταν από τους ναζί) στοχεύει στο φακέλωμα αλλά και στην ενοχοποίηση αγωνιστών (άπειρα είναι τα βίντεο με αστυνομικούς ένστολους ή μη να προξενούν καταστροφές κατά την διάρκεια διαδηλώσεων).

Το νομοσχέδιο για την περιστολή των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, σε συνέχεια προηγούμενων νόμων μνημονιακών κυβερνήσεων για την περιστολή των απεργιών (50%+1) και τον Πολυνόμο (10/19) που θεσμοθετεί την κρατική παρέμβαση στην ανεξάρτητη λειτουργία των συνδικάτων, έρχεται να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, να αντιστέκονται και να διεκδικούν. Αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Παράλληλα, ο τρόπος και η χρονική στιγμή επιλογής ψήφισής του αναδεικνύει τον φόβο της Κυβέρνησης και του επιχειρηματικού και μιντιακού κατεστημένου απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.

Δεν πρέπει να περάσει! Οργάνωση και αντίσταση με κάθε τρόπο απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα!

Όλοι/-ες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιούλη και ώρα 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ / ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ