ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Γαστρεντερίτιδα στο Κουτσοπόδι: Αρνητικά τα δείγματα ελέγχου νερού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:28:00 μ.μ. | | | |
Γαστρεντερίτιδα στο Κουτσοπόδι: Αρνητικά τα δείγματα ελέγχου νερού
Λόγω των πρόσφατων ανησυχητικών κρουσμάτων Γαστρεντερίτιδας που έχει πλήξει σημαντικό πληθυσμιακό δείγμα της περιοχής Κουτσοποδίου, η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Δ.Ε.Υ.Α. Άργους – Μυκηνών, προέβη σε ενδελεχή έλεγχο.

Στην επι τόπου αυτοψία στην περιοχή της Δ.Ε. Κουτσοποδίου, παρουσία του κου Δημόκριτου Ρουκά DVM, Μικροβιολόγου - Υγιεινολόγου MSc Επιστημονικού Διευθυντή της διαπιστευμένης κατά ISO-IEC 17025 Εταιρείας με την επωνυμία “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών”, κατά την οποία λήφθηκαν δείγματα πόσιμου νερού τόσο πριν όσο και μετά την απολύμανση, όπου διαπιστώθηκαν συμπερασματικά τα εξής :

“Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά για μικροοργανισμούς σχετιζόμενους με κοπρανώδη μόλυνση του νερού (E. coli, εντερόκοκκοι, E. coli O157:H7).

Δεν απομονώθηκαν εντεροϊοί ή νοροϊοί (ιοί που σχετίζονται με υδατογενείς επιδημίες σε περίπτωση μόλυνσης του νερού από στοιχεία λυμάτων.

Δεν φαίνεται να υπάρχει επιδημιολογική συσχέτιση των αναφερθέντων κρουσμάτων γαστροεντερίτιδας με το νερό που υδροδοτεί τον οικισμό.

Δεν απομονώνονται μικροοργανισμοί που πιθανώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υδατογενή επιδημία ούτε προκύπτει πιθανή μόλυνση του δικτύου από λυματικής φύσης υγρά.

Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων των αναλύσεων του νερού που πραγματοποιήθηκαν ύστερα από έκτακτη δειγματοληψία στις 18/6 από την περιοχή του Κουτσοποδίου, σύμφωνα με τα οποία προέκυψαν αυξημένα νιτρικά στο νερό του Κουτσοποδίου, λόγω δυσλειτουργίας των χρονοδιακοπτών που ρυθμίζουν την πλήρωση της δεξαμενής Κουτσοποδίου με το νερό των 2 γεωτρήσεων (γεώτρηση Σταθέικα – νιτρικά 12 & γεώτρηση Γηπέδου- νιτρικά 117), πραγματοποιήθηκε εκ νέου δειγματοληψία στις 30.6.2020 από τον Ι.Ν. Αγ. Κυριακής και τα επίπεδα των νιτρικών ήταν εντός των παραμετρικών τιμών της Νομοθεσίας (ευρεθείσα τιμή 33 mg/l και νομοθετικό όριο 50 mg/l.)”

Παρακαλούμε να αναρτήσετε τις συνημμένες Αναλύσεις Ελεγκτικής και Δοκιμαστικής Παρακολούθησης του Πόσιμου Νερού στην περιοχή της Δ.Ε. Κουτσοποδίου, την σχετική ενημέρωση της Δ.Ε.Υ.Α. Άργους - Μυκηνών προς τον ΕΟΔΥ και την αρμόδια Δ/νση Υγείας καθώς και τις ερμηνείες των Αποτελεσμάτων Έκτακτης Δειγματοληψίας Νερού στον Οικισμό Κουτσοποδίου από τον υπεύθυνο Μικροβιολόγο - Υγιεινολόγο.

Με την ευκαιρία αυτή και ασχέτως με τα παραπάνω συμπεράσματα, ενημερώνουμε τους κατοίκους της Δ.Ε. Κουτσοποδίου ότι κατόπιν πολύχρονων προσπαθειών, η Δ.Ε.Υ.Α. Άργους – Μυκηνών, επέτυχε την Χρηματοδότηση(29/1/2019) και Συμβασιοποίηση (27/12/2019),του Έργου που εκτελείται σήμερα με τίτλο : “Υδροδότηση Δημοτικής Ενότητας Κουτσοποδίου – Κατασκευή τροφοδότη αγωγού από οδό Κουρτακίου Άργους έως δεξαμενή ανύψωσης (Γυμνάσιο Κουτσοποδίου)”, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” και μεταφέρθηκε στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, με σκοπό την Υδροδότηση της Δ.Ε. Κουτσοποδίου από τις Πηγές της Λέρνης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ