ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Οι θέσεις της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας για την επιχορήγηση της ΔΕΥΑΕΡ από τον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. | |
Οι θέσεις της Δημοτικής Συνεργασία Ερμιονίδας για την επιχορήγηση της ΔΕΥΑΕΡ από τον Δήμο Ερμιονίδας
Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,
την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε την έκτακτη επιχορήγηση της ΔΕΥΑΕΡ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) έναντι δικαιούμενων επιχορηγήσεων του Δήμου Ερμιονίδας συνολικού ποσού 482.000,00 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες της ΔΕΥΑΕΡ.


Η παράταξη μας συμφωνεί με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για την έκτακτη επιχορήγηση της ΔΕΥΑΕΡ, διότι ζούμε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που επέφερε η πανδημία του κορωνοιού και η κατ’ επέκταση μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στην κοινωνία μας.

Γνωρίζουμε ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αφού υπήρξαμε και εμείς μάρτυρες, τα χρόνια των μνημονίων στη χώρα μας και της οικονομικής κρίσης, όπου οι Δημότες τότε όπως και τώρα αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η κατάσταση αυτή έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ, αφού υπήρχε δυσκολία να πληρωθούν ακόμη και οι υπάλληλοι και συμβασιούχοι της επιχείρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι τότε θεσπίσαμε για πρώτη φορά το κοινωνικό τιμολόγιο και στην συνέχεια τις ρυθμίσεις των οφειλών των λογαριασμών, χωρίς καμία οικονομική στήριξη από τον Δήμο.

Παρά ταύτα και πάλι οι δημότες δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα έως και σήμερα οι οφειλές των δημοτών προς την ΔΕΥΑΕΡ να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις υποχρεώσεις της.

Πρέπει άμεσα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα παρακάτω:

1. Ποιες είναι οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες για τις οποίες πήρατε απόφαση να καλυφθούν μέσω του νέου δανεισμού; 2. Πόσα χρήματα χρωστούν οι δημότες στην ΔΕΥΑΕΡ και πόσα χρήματα χρωστάει η επιχείρηση και ποια είναι η πολιτική είσπραξης των οφειλομένων; 3. Πόσοι λογαριασμοί έχουν εκδοθεί και πόσοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα;

4. Πώς θα χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση των βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης σύμφωνα με την δωρεάν μελέτη της εταιρείας Dolphin capital;

Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή και τα μέλη της παράταξης μας ουδέποτε αρνηθήκαμε τον οποιοδήποτε έλεγχο της ΔΕΥΑΕΡ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ελεγκτές δημόσιας διοίκησης κ.λ.π.

Για το λόγο ότι η ΔΕΥΑΕΡ από την ημέρα της ίδρυσης της δεν έπαψε ποτέ να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης των δημοτών μας, και επειδή η μία παράταξη του Δήμου μας ζητάει η ΔΕΥΑΕΡ να καταργηθεί και η άλλη να βελτιωθεί, θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να ελεγχθεί από την ημέρα ίδρυσης της το 2010 έως και την ημερομηνία λήξης της παρούσας διοίκησης, για να μπορέσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν ανάλογα, δηλαδή εάν πρέπει να καταργηθεί η να διορθωθούν κάποια πράγματα, σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ