Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Μπριάμ: Το απόλυτο ελληνικό πιάτο του καλοκαιριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | |
Μπριάμ: Το απόλυτο ελληνικό πιάτο του καλοκαιριού
Το Μπριάμ είναι από τα πρώτα φαγητά που έφτιαχναν οι νοικοκυρές μόλις άρχιζε να καλοκαιριάζει και να βγαίνουν τα φρέσκα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες.

Δεν υπήρχε σπιτικό στην Ελλάδα το καλοκαίρι που να μην μοσχοβολά από φουρνιστά λαχανικά. Πρόκειται για ένα εύκολο, θρεπτικό και πεντανόστιμο πιάτο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 4 μερίδες:
6 Κολοκύθια
4 Πατάτες
2 Μελιτζάνες
2 Πιπεριές (ό,τι χρώματος θέλετε)
2 Καρότα
3 Ντομάτες , τριμμένες +10 ντοματίνια κομμένα στα 2
500 γρ. χυμός ντομάτας
2 Κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλένω και κόβω όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνω. Τα περιχύνω με το λάδι, τον χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό και τα ψήνω στους 200C για περίπου 1ώρα μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει η σαλτσούλα.

Απαραίτητο το φρέσκο ζυμωτό ψωμί και η φέτα!!! 

Καλή σας απόλαυση!

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ