ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου βραβεύεται για την εφημερίδα του!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. | | |
Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου βραβεύεται για την εφημερίδα του!
Την 1η θέση σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό σχολικού εντύπου «ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» κέρδισε η εφημερίδα «Γυμνασιοτυπία» του Γυμνασίου Κουτσοποδίου! 

Πιστοί στις αρχές για μια εκπαίδευση έξω από δασκαλοκεντρικά πρότυπα και συντηρητικές πρακτικές, οι μαθητές του Γυμνασίου Κουτσοποδίου καινοτομούν και αποφασίζουν να σταθούν απέναντι σε κοινωνικές παθογένειες, όπως η καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων , ο ρατσισμός , κ.α., να στηλιτεύσουν με παρρησία τα κακώς κείμενα της εποχής μας και να προβάλλουν τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Κοινωνική Ισότητα ως απαραίτητες προϋποθέσεις κάθε ευνομούμενης κοινωνίας. 

Με συμπαραστάτες τους καθηγητές τους, Δοντά Κωνσταντίνα ΠΕ02, Κατσιπόδη Ευαγγελία ΠΕ01 και Οσμάνογλου Οσμάν ΠΕ86, οι μαθητές αψήφησαν τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς και ανταποκρίθηκαν στο ηθικό χρέος τους να λάμψουν με τη διαύγεια του νεανικού πνεύματος, την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και την πίστη ότι δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τον αγώνα της εκπαίδευσης μέσα ή έξω από τις σχολικές τάξεις! 

Η εφημερίδα περιλαμβάνει έρευνα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, άρθρα, επιφυλλίδα, κριτική βιβλίου και κινηματογράφου, δημιουργική γραφή με μικροδιηγήματα και ποιήματα, σχολικές δράσεις, κ.α. Αλήθεια, αξίζει να την αναζητήσετε και να τη διαβάσετε!

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συνοδευτική επιστολή της επιστημονικής επιτροπής που βράβευσε την εφημερίδα:

« Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί μαθαίνετε γράμματα καλά και σπουδαία. Αυτά που υπερβαίνουν όλα τα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία. Αυτά που οδηγούν εκπαιδευόμενους και εκπαιδεύοντες στην αναζήτηση, στην αμφισβήτηση, στον αλληλοσεβασμό, στη φιλοκαλία!»

Αυτό εξάλλου δεν σημαίνει ουσιαστική εκπαίδευση;
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ