ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Αλ. Κούγιας από το Ναύπλιο: Ερευνάται η συμμετοχή του τρίτου προσώπου στην δολοφονία του Θ. Λάμπρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | | | | |
Αλ. Κούγιας από το Ναύπλιο: Ερευνάται η συμμετοχή του τρίτου προσώπου στην δολοφονία του Θ. Λάμπρου
Μετά από 18 μήνες και 45 συνεδριάσεις, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, εξέδωσε την απόφασή του, κρίνοντας την κατηγορουμένη για την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου, καπετάνιου, στην Κοιλάδα Αργολίδας ένοχη και της επέβαλε, όπως και πρωτοδίκως, την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Εισαγγελείς, δικαστές και ένορκοι με ψήφους 6 έναντι 1 την έκριναν ένοχη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε την αθωότητά της όπως και οι υπερασπιστές της ανέφεραν ότι ο άτυχος καπετάνιος δεν δολοφονήθηκε αλλά αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μία στον κρόταφο.

Την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των γονέων και της αδελφής του καπετάνιου είχε αναλάβει προσωπικά ο κ. Αλέξιος Κούγιας, συμπαριστάμενος με το δικηγόρο Ναυπλίου κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια και των συνεργατών του, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η κατηγορουμένη και οι υπερασπιστές της εκλεκτοί συνάδελφοι κ. κ. Στεφανάκης και Γκαβέλας υποστήριξαν ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα και ότι ο θανών δεν δολοφονήθηκε, αλλά ότι αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μια στον κρόταφο.

Το σημαντικό, όσον αφορά την εξέλιξη της υποθέσεως, είναι ότι ερευνάται από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου η συμμετοχή στο έγκλημα και άλλου προσώπου, για το οποίο και η πρωτοβάθμια απόφαση είχε διατάξει να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση αυτή»

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 42χρονου Θανάση Λάμπρου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2014 και είχε συγκλονίσει τη χώρα, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2016 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης και μετά από συνεδριάσεις αρκετών εβδομάδων είχε επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην κατηγορουμένη.

Η συζυγοκτόνος έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ