ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ναύπλιο: Ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών παρουσίασαν τη δικιά τους ματιά για την ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. | |
Ναύπλιο: Ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών παρουσίασαν τη δικιά τους ματιά για την ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Το Σάββατο 18 Ιουλίου το βράδυ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Αθλητισμού - Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων και στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» παρουσίασαν δρώμενο πόλης με θέμα :«ελευθεριά - ΖΟΥΜΕ» στο Ναύπλιο.

Τέσσερις ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών παρουσίασαν στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου τη δικιά τους ματιά για την ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Το ταξίδι ξεκίνησε μπροστά από το Τριανόν με την ομάδα "Δέσμιες υπάρξεις" και θέμα «Μη με μαρτυρήσεις!». 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου τα “ ΖΟΥΜΕρα ΔΡΑΜΑσκηνα” «ελευθεριάζουν» γιατί «είναι συνήθεια παλιά το Σάββατο στην πόλη…………». 
Επόμενη δράση στην πλατεία Φιλελλήνων όπου μία “Χρυσαλίδα” αναρωτιόταν «ποιος τραβάει το σχοινί?». 

Το δρώμενο ολοκληρώθηκε μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο με την “ομάδα του Συντάγματος” που παρουσίασε την δράση «το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε……».
Η εξέλιξη του δρώμενου ήταν διαδοχική και κάθε ομάδα μετά το τέλος της δικής της δράσης μεταφερόταν στο επόμενο σημείο ώστε τελικά συναντήθηκαν όλες μαζί μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Συντάγματος.
Μαρία Ράλλη: "Ταξίδι δημιουργίας στην όμορφη πόλη μας"

"Μια θεατρική παράσταση ,που διεκδίκησε μέχρι και το τελευταίο λεπτό το ενδιαφέρον μας ,παρακολουθήσαμε χθες από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο μεγάλο φυσικό σκηνικό που προσφέρει το Ναύπλιο. 

Στην ανοικτή σκηνή της πόλης ανέβηκε μια τολμηρή παράσταση σε τέσσερις πράξεις, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, από 32 μεταπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΔΟΠΠΑΤ και του Πανεπιστημίου.
Ευχαριστώ από καρδιάς την κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη και όλους τους συντελεστές της παράστασης για την πολύ καλή συνεργασία μέσα από αυτό το ταξίδι δημιουργίας στην όμορφη πόλη μας."


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ