ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Κατερίνα Μαρίνη: «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά»!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 μ.μ. |
Κατερίνα Μαρίνη: «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά»!
Στις 9 του Ιούλη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, έδωσε ακόμα ένα δείγμα μαζικής συμμετοχής της εργατικής τάξης, στις διαδηλώσεις για τα δίκια της, ενάντια σε αυτά της αστικής τάξης.

Ήταν μια απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και σε όλους όσοι το «παίζουν» συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργατών (ΓΣΕΕ, Ε.Κ. του Νομού), σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου (ΣΕΒ). Σε αυτούς που βάλανε και βάζουν τις υπογραφές τους, στις αντιλαϊκές επιταγές των εκμεταλλευτών των εργαζομένων, αφού δεν άφησαν πέτρα πάνω στη πέτρα από τα δικαιώματά μας! Αυτούς που έδιωξαν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα, που τα έκαναν παραμάγαζα για τις επιδιώξεις τους! Και ενώ υποκλίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, μιλούν εκ μέρους των εργατών! Ενώ συγχρόνως κατηγορούν το ταξικό κίνημα που διαδηλώνει μαζικά και ψελλίζουν πως τάχα υποστηρίζουν το δικαίωμα του «συνέρχεσθε»!

Λένε ότι «για ψύλλου πήδημα» δεν πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι! Αλήθεια τέτοιες είναι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, που τους βγάζουν στο δρόμο;!

Ποιοι είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται και ποιοι είναι αυτοί που έστρεψαν τον κόσμο ενάντια στις κινητοποιήσεις;!

Ποιοι αδρανοποίησαν τους εργαζόμενους στα μεγάλα τους προβλήματα που τους ταλανίζουν, στερώντας τους τα αυτονόητα;!

Ποιοι κάνουν εκλογές «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς δικαστικούς, εκλέγοντας νόθους αντιπροσώπους στα συνέδρια των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ;!

Και εν τέλει, ποιοι κλείνουν τα μικρομάγαζα που «βαράνε μύγες», οι διαδηλώσεις ή η αντιλαϊκή πολιτική, που βάζει λουκέτο στο ένα μετά το άλλο;!

Γιατί ας μην το ξεχνούν, «εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά»!

Άρα το ποιος δίνει εξετάσεις και σε ποιους, είναι, αν μη τι άλλο, «ηλίου φαεινότερο» και θα πρέπει να σταματήσουν να λένε ψέματα και να σπιλώνουν το ταξικό κίνημα!

Οι υπερασπιστές του κατάπτυστου εκτρώματος, που ψηφίστηκε στη Βουλή από τα κόμματα του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που οι εργάτες διαδήλωναν έξω από αυτήν, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης! Γιατί είναι αυτοί που προσπαθούν σε κάθε περίπτωση, να φιμώσουν τη φωνή των εργατών, υπερασπιζόμενοι τα αφεντικά τους και το χτύπημα των διαδηλώσεων, με το νομοσχέδιο, που ουσιαστικά στηρίζουν!

Γιατί επιδιώκουν, τη λειτουργία των συνδικάτων, εντός «των πλαισίων», χωρίς «να διαταράσσουν» τη κοινωνική ζωή, έχοντας μάλιστα και «καλές σχέσεις» με τις αστυνομικές αρχές»!

Άραγε, ποιες είναι «οι κατοχυρωμένες ελευθερίες» και ποιος ο διάλογος, που κόπτονται ότι υπερασπίζονται! Ποιοι είναι οι «κομματικοί στρατοί….» στα συνέδρια των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ, που τους διέλυσαν με τη βοήθεια της αστυνομίας!

Ας μη γελιόμαστε, η κοινωνική συμφωνία, που υποκλίνονται, δεν είναι άλλο από την πλήρη υποταγή και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων στις ορέξεις του κεφαλαίου, με «δημοκρατικές εγγυήσεις» και σχέδια νόμου! Αυτή είναι η δική τους δημοκρατία και είναι περήφανοι γι’ αυτό! Δηλαδή για την πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης, δίχως αντιδράσεις!

Αλήθεια, δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι όση λάσπη και να ρίξουν στο ταξικό κίνημα, «κακιά σκουριά δεν πιάνει, σε τούτα δω τα μάρμαρα»! Γιατί δεν μπορούν να φιμώσουν τη φωνή της διεκδίκησης των εργατών, όσα τερτίπια και να χρησιμοποιήσουν!

Το ταξικό κίνημα, κουβαλάει στη πλάτη, μπόλικη πείρα, ώστε να αντιμετωπίσει στα ίσια την καταστολή, να μην τα διπλώσει, να μην υποκύψει στην τρομοκρατία!

Γι αυτό τα σχέδιά τους, με το οργανωμένο προβοκατόρικο σχέδιο που χρησιμοποίησαν στη μεγάλη διαδήλωση στις 9 του Ιούλη, για την κατάργηση του αισχρού αυτού νομοσχεδίου κατά των διαδηλώσεων, δεν πέρασε! Το τερατούργημά τους δεν θα εφαρμοστεί, γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιστέκονται και αντιδρούν!

Όσο και να θεωρούν ότι θα υποτάξουν τις αντιδράσεις του ταξικού κινήματος, ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουν, ότι οι εργαζόμενοι θα κινητοποιούνται πάντα από αυτά που ζουν στη καθημερινότητά τους!

Και επειδή η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί, μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, προσπαθούν με τέτοιου είδους νομοσχέδια καταστολής κάθε αντίδρασης και με τη βοήθεια των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, να θωρακίσουν τη κυριαρχία του κεφαλαίου!

Βάζουν στο στόχαστρο λοιπόν το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος! Και βέβαια αυτό είναι ακόμα μία κατεύθυνση της Ε.Ε., για να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Να είναι όμως σίγουροι, ότι όσα νομοσχέδια και να βγάλουνε από τα συρτάρια τους, δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όσο και να θέλουν να φορτώσουν τη κρίση τους στις δικές μας πλάτες, δεν θα μας λυγίσουν!

Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι κανένα λογαριασμό των μέτρων τους και το ξέρουν καλά. Γι’ αυτό στοχεύουν τις μαζικές διαδηλώσεις. Αυτές και το περιεχόμενό τους, τους ενοχλεί! Όμως η ιστορία είναι γεμάτη νόμους που έμειναν στα χαρτιά, που τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού!

Η πραγματική ιστορία γράφτηκε στα πεδία των ταξικών μαχών! Αυτή είναι η ιστορία που γράφουν οι μαζικές διαδηλώσεις, τα μαζικά συλλαλητήρια στους δρόμους, που κρατούν αναμμένη τη φλόγα του αγώνα, της θυσίας, της αξιοπρέπειας! Είναι το όπλο των εργατών και θα το υπερασπιστούμε, γιατί «οι ιδέες μας είναι κομμάτι του εαυτού μας»! Γι’ αυτό πάλεψαν στο Σικάγο, γι’ αυτό παλεύουμε σήμερα, γι’ αυτό θα παλέψουν οι αυριανοί εργάτες, μέχρι τη νίκη της εργατικής τάξης και την εξουσία της!

Γι’ αυτό «μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή»! Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εργατική τάξη!

Συνεχίζουμε ταξικά – μαζικά – αποφασιστικά!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΗ
μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ