ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

"Χορευτικά Σόλι" και «Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι» στην Τίρυνθα και στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 μ.μ. | | |
"Χορευτικά Σόλι" και «Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι» στην Τίρυνθα και στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας (βίντεο)
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" παρουσίασε το Σάββατο 25 Ιουλίου δυο εκδηλώσεις στην Αργολίδα.

Χορευτικά Σόλι από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Αρχαιολογικς χώρο Τίρυνθας στο Ναύπλιο με δυο παραστάσεις  στις 7:15 και στις 20.00
Ο χορός έδωσε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια σειρά από χορευτικά σόλι που  παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε εσωτερικούς χώρους αρχαιολογικών μουσείων.
Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, οι χορευτές διηγήθηκαν καινούριες ιστορίες πάνω σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη και Κωνσταντίνου Ρήγου.
Συντελεστές: Χορογραφία: Έλτον Ντιμρότσι, χόρεψε ο Έλτον Ντιμρότσι σε μουσική: Conrad Steinmann και κοστούμια Dante.
Την σκυτάλη πήραν «Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι» από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας στις 19.30
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. 
Στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας παρουσίασαν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.
Συντελεστές: Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι, Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα, Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Συμμετείχαν 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs
Οι εκδηλώσεις ηταν δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Δείτε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα σε βίντεο και από τις δυο εκδηλώσεις:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ