ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΕΟΔΥ: 183 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | | |
ΕΟΔΥ: 183 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 183 συνολικά νέα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.


Κάτω από τα 200 κινήθηκαν για μια ακόμη ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 183 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Μάλιστα, 2.089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 69 έτη, ενώ 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως τo 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν ακόμη τέσσερις θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, ενώ συνολικά οι νεκροί από την πανδημία της COVID-19 αγγίζουν τους 266.

Εκ των θανόντων, 96 (36.1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έκτακτα μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Παράλληλα, νέα περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 01/09/2020 και έως την Τρίτη 15/09/2020 επίσης στις 06:00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ισχύ είναι ήδη η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 έως τις 07:00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Επίσης, όπως σημειώνει η ΓΓΠΠ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ