ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

"Ανάπλεια 2020": Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | | |
"Ανάπλεια 2020": Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Ναύπλιο (βίντεο)
Με χορούς από τον Πόντο, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Μικρά Ασία και τα νησιά στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Ανάπλεια 2020" που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων για 4 συνεχή χρονιά.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου παρουσιάσθηκε χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του συλλόγου «Τέχνες εν χορώ» Παναγιώτης Κατσίκης Πάτρα, της Ομάδας Χοροκίνηση, της Χορευτικής Ομάδας Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι., καθώς και του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού ευχαριστήσε τον κόσμο που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις που φέτος έγιναν κάτω από τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης το κορωνοϊού. 
Τα φετινά «Ανάπλεια» ήταν αφιερωμένα στον Πόντο και οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στις τρεις πιο ιστορικές πλατείες του Ναυπλίου, Φιλελλήνων, Τριών Ναυάρχων και Συντάγματος.
Την πρώτη μέρα των τετραήμερων εκδηλώσεων Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Φιλελλήνων έγινε βράβευση, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στον σκηνοθέτη της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» Μανούσο Μανουσάκη και από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού, των ηθοποιών της σειράς Κωνσταντίνο Καζάκο, Τάνια Τρύπη, Γιάννη Παπαζήση, Τατιάνα Παπαμόσχου και Χαρά Μάτα., ενώ βραβεύθηκαν επίσης οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην σειρά από το Ναύπλιο, στο πρόσωπο του Προέδρου της εταιρείας "Προσκήνιο" Κώστα Σπηλιώτη.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Πλατεία Τριών Ιεραρχών η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας έδωσε μία γεύση από την ποντιακή κουζίνα, μαγειρεύοντας, μεταξύ άλλων, σιρόν, σορβά, πιροσκί, ωτία, και υβριστόν.
Το Σάββατο στην Πλατεία Συντάγματος παρουσιάσθηκε χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του συλλόγου «Τέχνες εν χορώ» Παναγιώτης Κατσίκης Πάτρα, της Ομάδας Χοροκίνηση, της Χορευτικής Ομάδας Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι., καθώς και του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.
Προηγήθηκε παρέλαση των χορευτικών τμημάτων από την Πλατεία Καποδίστρια μέσω της οδού Β. Κωνσταντίνου (Μεγάλος Δρόμος) που κατέληξε στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος, ενώ με αναμνηστικές πλακέτες τιμήθηκαν οι σύλλογοι που συμμετείχαν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ