ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Φεστιβάλ "Ανάπλεια 2020": Το "Κόκκινο ποτάμι" βραβεύθηκε στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | | |
Φεστιβάλ "Ανάπλεια 2020": Το "Κόκκινο ποτάμι" βραβεύθηκε στο Ναύπλιο (βίντεο)
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και παρά την πανδημία, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ανάπλεια», από σήμερα Πέμπτη 6 μέχρι έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Τα φετινά «Ανάπλεια» είναι αφιερωμένα στον Πόντο. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00 και έχουν ελεύθερη είσοδο.
Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στις τρεις πιο ιστορικές πλατείες του Ναυπλίου, Φιλελλήνων, Τριών Ναυάρχων και Συντάγματος.
Την πρώτη μέρα, το βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου, των τετραήμερων εκδηλώσεων στην Πλατεία Φιλελλήνων έγινε βράβευση, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στον σκηνοθέτη της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» Μανούσο Μανουσάκη και από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού, των ηθοποιών της σειράς Κωνσταντίνο Καζάκο, Τάνια Τρύπη, Γιάννη Παπαζήση, Τατιάνα Παπαμόσχου και Χαρά Μάτα., ενώ βραβεύθηκαν επίσης οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην σειρά  από το Ναύπλιο, στο πρόσωπο του Προέδρου της εταιρείας "Προσκήνιο"  Κώστα Σπηλιώτη.
Στη συνέχεια  προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους Genocide – A true story της Βασιλικής Τσανακτσίδου, ένας φόρος τιμής στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Η βραδιά έκλεισε με ποντιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Πλατεία Τριών Ιεραρχών η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας θα δώσει μία γεύση από την ποντιακή κουζίνα, μαγειρεύοντας, μεταξύ άλλων, σιρόν, σορβά, πιροσκί, ωτία, και υβριστόν.
Το Σάββατο και την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος δύο χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, και: του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του συλλόγου «Τέχνες εν χορώ» Παναγιώτης Κατσίκης Πάτρα, της Ομάδας Χοροκίνηση, της Χορευτικής Ομάδας Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι., καθώς και του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.
Θα παρουσιαστούν χοροί από τον Πόντο, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Μικρά Ασία, τα νησιά και αρβανίτικοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ