ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

"Ανάπλεια 2020": Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές πλημμύρισαν το Ναύπλιο το βράδυ του Σαββάτου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. | |
 "Ανάπλεια 2020": Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές πλημμύρισαν το Ναύπλιο το βράδυ του Σαββάτου (βίντεο)
  Χοροί από τον Πόντο, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Μικρά Ασία, τα νησιά αλλά και αρβανίτικοι παρουσιάσθηκαν κατά την τρίτη ήμερα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Ανάπλεια" που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων για 4 συνεχή χρονιά

Τα φετινά «Ανάπλεια» είναι αφιερωμένα στον Πόντο και εκδηλώσεις φιλοξενούνται στις τρεις πιο ιστορικές πλατείες του Ναυπλίου, Φιλελλήνων, Τριών Ναυάρχων και Συντάγματος.
Το Σάββατο στην Πλατεία Συντάγματος παρουσιάσθηκε χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας,  του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία», του συλλόγου «Τέχνες εν χορώ» Παναγιώτης Κατσίκης Πάτρα, της Ομάδας Χοροκίνηση, της Χορευτικής Ομάδας Σωματείου Φίλων Π.Λ.Ι., καθώς και του Χορευτικού Ομίλου Κιβερίου.
Προηγήθηκε παρέλαση των χορευτικών τμημάτων από την Πλατεία Καποδίστρια μέσω της οδού Β. Κωνσταντίνου (Μεγάλος Δρόμος) που κατέληξε στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος, ενώ με αναμνηστικές πλακέτες τιμήθηκαν οι σύλλογοι που συμμετείχαν.
Την πρώτη μέρα των τετραήμερων εκδηλώσεων στην Πλατεία Φιλελλήνων έγινε βράβευση, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στον σκηνοθέτη της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» Μανούσο Μανουσάκη και από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού, των ηθοποιών της σειράς Κωνσταντίνο Καζάκο, Τάνια Τρύπη, Γιάννη Παπαζήση, Τατιάνα Παπαμόσχου και Χαρά Μάτα., ενώ βραβεύθηκαν επίσης οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην σειρά από το Ναύπλιο, στο πρόσωπο του Προέδρου της εταιρείας "Προσκήνιο" Κώστα Σπηλιώτη.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Πλατεία Τριών Ιεραρχών η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας έδωσε μία γεύση από την ποντιακή κουζίνα, μαγειρεύοντας, μεταξύ άλλων, σιρόν, σορβά, πιροσκί, ωτία, και υβριστόν.
Οι χορευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στην Πλατεία Συντάγματος και σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου με χορούς από τον Πόντο, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τη Μικρά Ασία και τα νησιά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ