ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

264 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα - Δυο θάνατοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. | |
264 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα - Δυο θάνατοι
Τους 241 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως έγινε γνωστό ακόμα μία γυναίκα κατέληξε πριν λίγες ώρες στο ΓΝ Νίκαιας «Αγ Παντελεήμων».


Πρόκειται για 71χρονη με σακχαρώδη διαβήτη.


Νωρίτερα, κατέληξε και ένας ηλικιωμένος από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 93χρονο, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, πέθαναν άλλοι τρεις άνθρωποι από κορονοϊό.

Μεταξύ αυτών και ένας 52χρονος από την περιοχή της Καβάλας, ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται σταθερά υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού .

Τα στοιχεία ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση που καθημερινά είναι σε επαφή με τους ειδικούς και παίρνει έκτακτα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι η Αττική και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό», αφού είναι δύο πόλεις που βρίσκονται σταθερά στις πρώτες δύο θέσεις της κατανομής των κρουσμάτων. Μόνο την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 76 κρούσματα στην Αττική και 46 στην Θεσσαλονίκη.

Ο δείκτης R για την μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται λίγο πάνω από το 1, όπως είπε το πρωί του Σαββάτου (22/08) στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα, η υπέρβαση του ορίου του 1 υπολογίζεται ότι σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου.

Επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης των μέτρων, είπε χαρακτηριστικά οτι «με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».

Τα μέλη της επιτροπής πρόσθεσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εκτιμούν ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρεια τους στο τέλος του μηνός και στο καλό σενάριο θα έχουμε σταθεροποίηση».

Ο Νίκος Σύψας πρόσθεσε δε ότι «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε και στο infodemics, «την πανδημία της παραπληροφόρησης που ακολουθεί μια πανδημία και παίζει ρόλο στη διασπορά της καθώς πείθει τους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο».

«Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε τέτοιου είδους μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ίδιος χαρακτήρισε απειλητικό τον χειμώνα και λόγω κλίματος, και γιατί ανοίγουν τα σχολεία που σε κάποιο βαθμό θα επιβαρύνουν το δείκτη R, αλλά και γιατί αναγκαστικά υπάρχει υπερπληθυσμός στα αστικά κέντρα με χρήση ΜΜΜ, συν την εποχική γρίπη.

264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Την έκθεση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αναφέρει τα εξής:

Σήμερα ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.
1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ