ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Νίκα για τα έργα στη Μεσσηνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 π.μ. | |
Συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Νίκα για τα έργα στη Μεσσηνία
Το σύνολο του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, θα βελτιωθεί κατά 30% μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, υποσχέθηκε χθες στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ζήτησε μάλιστα μετά από ένα χρόνο, να ελεγχθεί η Περιφέρεια για το αν θα γίνουν όσα υποσχέθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα οδικά έργα, ανά κατηγορία σημείωσε:

1-Ολοκληρώνεται η διαδικασία επίταξης των απαλλοτριώσεων και ορίζεται η ημερομηνία δημοπράτησης για τα έργα:
– Βελτίωση της 7ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας (τμήματα Μεσσήνη -Εύα και Εύα- Λάμπαινα)
– Βελτίωση της εθνικής οδού «Κυπαρισσία – Φιλιατρά-Πύλος-Μεθώνη»
-Παράκαμψη Κάμπου Σταυροπηγίου, β. Λάμπαινα -Αρχαία Μεσσήνη, γ. Παράκαμψη Γιάλοβας, Συνολικού

ΜΕΛΕΤΕΣ για ένταξη ΕΡΓΩΝ στο ΕΣΠΑ 2021-2027
-Μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο – (κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Παμίσου) και Βελτίωσης της 7ησ επαρχιακής Οδού, (Τμήμα Βαλύρα- Σκάλα – Μελιγαλάς – Ζευγολατιό – Διαβολίτσι),
-Μελέτη κατασκευής νέου οδικού άξονα Αρφαρά – Λάμπαινα,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Π.Δ.Ε)
Προς δημοπράτηση βρίσκονται τα παρακάτω έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020:
-Συντήρηση, σήμανση Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Τσακώνα -Καλό Νερό -Κυπαρισσία
-Συντήρηση, σήμανση 1ης επαρχιακής οδού τμήμα Κόμβος Φωτεινή – Γέφυρα Κοσκάρακας
-Συντήρηση -βελτίωση αναβάθμιση ασφάλειας της 1ης επαρχ. οδού και της 36ης επαρχ. οδού (Κέντρο -Τσέρια)
-Συντήρηση – βελτίωση-αναβάθμιση ασφάλειας της 8ης επαρχ. οδού ( τμήμα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία ) & 15ης Επαρχ. Οδού (τμήμα Φιλιατρά- Μαραθούπολη)
Από την έδρα της περιφέρειας δημοπρατείται το έργο Συντήρηση και Σήμανση, οριζόντια και κάθετη, εθνικών οδών Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ αυτών και της Π.Ε Μεσσηνίας

Προς συμβασιοποίηση βρίσκονται τα έργα:
-Συντήρηση – βελτίωση αναβάθμιση ασφαλείας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα-Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Πύλος )
-Έργο Μηλέα-Παναγία Γιάτρισσας
Συνεχίζεται η χρηματοδότηση της μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών της Γέφυρας Μαυροζούμαινας (τμήμα της 7ης επαρχιακής οδού), όπου θα παραδοθεί άμεσα και θα υλοποιηθεί ως έργο.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ αιτίας της απόσυρσης του φακέλου εκ μέρους της χώρας, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξή του.

“Προφανώς και δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του διαγωνισμού σκουπιδιών. Ευελπιστώ ότι στις συναντήσεις που έχουν αρχίσει μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας θα βελτιωθεί αυτό το περιεχόμενο” τόνισε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ειδικότερα: “Παραλάβαμε έναν διαγωνισμό, το περιεχόμενο του οποίου δεν ήταν και το καλύτερο και ήταν το βασικό σημείο της δικής μου σύγκρουσης με την απελθούσα περιφερειακή Αρχή… Ο φάκελος που είχε αποσταλεί έχει τεράστια προβλήματα, κάτι που το δέχονται όλοι. Ομως, δεν ‘μπαλώνεται’ αυτός ο φάκελος, γι’ αυτό θα γίνει ένας νέος εξ αρχής”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε και πάλι ότι αυτή η διαδικασία “δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη του έργου που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, μετά την καθαρογραφή της πρόσφατης δικαστικής απόφασης. Μετά από 15 μήνες θα εξεταστεί αν η δαπάνη καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και σε αυτό και ότι τα 68.000.000 ευρώ θα καταβληθούν τελικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση” εκτίμησε ο Π. Νίκας.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
-“Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζουμε την κρατική πολιτική όσον αφορά το φυσικό αέριο, στηρίζουμε την ΔΕΔΑ, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δώσει έργα σε εταιρείες, αλλά τον σχεδιασμό πρέπει να τον κάνει το κράτος”, τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης του φυσικού αερίου στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.
“Μου είναι αδιανόητο το κράτος να μην προγραμματίσει την επέκταση του φυσικού αερίου και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου…. Ως Περιφέρεια έχουμε κάνει ενστάσεις προς την ΡΑΕ, όπως ενστάσεις έχει κάνει και η ΔΕΔΑ. Στηρίζουμε την κρατική πολιτική, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δώσει έργα σε εταιρείες αλλά τον σχεδιασμό πρέπει να τον κάνει το κράτος” επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω θέμα θα τον απασχολήσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ